Luister
muziek
20 Oktober 2024 22:06
Deel dit artikel:

Deze band speelt hits uit de 70's in Maarheeze

Met hun voorstelling 'Decade' staat de band The 70's Unplugged in De Smeltkroes in Maarheeze. Daar spelen ze nummer die hun setlist de afgelopen tien jaar nét niet haalden.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

De band The 70's Unplugged toert inmiddels al tien jaar langs de Nederlandse theaters met muzikale pareltjes uit de gouden jaren van de popmuziek. Hoog tijd voor een 'best of'-tour, waarin ze niet alleen de mooiste liedjes die ze in die jaren speelden opnieuw ten gehore gaan brengen, maar waarbij er óók ruimte gaat zijn voor de songs die het telkens nét niet haalden op hun setlist. Op zaterdag 2 november staan ze met de voorstelling 'Decade' op het podium van De Smeltkroes.

The 70's Unplugged startte in 2014 met haar eerste shows in de Nederlandse theaters. De vijf bandleden delen een grote voorliefde voor ambachtelijk gemaakte popsongs uit de 70's en hieruit ontstond het eerste programma The Best of Acoustic Popmusic. The 70's Unplugged richtte zich in de tien jaar die volgden vooral op de mooie popliedjes uit die tijd met songs van onder andere Fleetwood Mac, The Eagles, James Taylor, Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Beatles, Rolling Stones, Supertramp en vele anderen.

De afgelopen jaren werd de groep daarmee een geliefde act op de Nederlandse theater-, pop- en festivalpodia met onder andere een tour rond het legendarische Fleetwood Mac-album 'Rumours'. Zangeres Vannessa Thuyns is daarnaast ook actief geweest als zangeres in theaterproducties als Hair!, Oliver, Carpenstars, Zingen met Hollands Mooiste, en You've got a friend over Joni Mitchell en James Taylor. Ze speelt ook piano en wordt ondersteund door Joost Dobbe en Jan-Willem Verbeek op gitaar, Leo Mongula op bas en René Veerhuis op drums.

'Decade' is de eerste muziekvoorstelling van AK de Smeltkroes in het seizoen 2024-2025. Kaarten zijn voor 20 euro online te koop via akdesmeltkroes.nl of aan de kassa van De Smeltkroes, voorafgaand aan de voorstelling, die om 20.30 uur begint.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie