Bij controles op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk is vastgesteld dat er 45 bewoners vast op het park wonen. Dat is niet toegestaan. Ook bleek er één arbeidsmigrant te verblijven. Daarmee gaat eigenaar Peter Gillis opnieuw de fout in.
Gemeentes Cranendonck en Heeze-Leende hebben op dinsdag 19 november en woensdag 20 samen een controle op illegale bewoning op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk uitgevoerd. Tijdens deze controle is geconstateerd dat er een arbeidsmigrant op het vakantiepark verblijft. Ook zijn er in totaal 45 vaste bewoners op het park aangetroffen. Dit is volgens het omgevingsplan niet toegestaan.
Het vakantiepark is bedoeld voor recreatie. Dit betekent dat arbeidsmigranten en mensen die er permanent wonen niet toegestaan. De gemeentes hadden signalen gekregen dat er mensen permanent wonen op het park en wilden zicht hebben op de personen die er verblijven. Dit was onder andere aanleiding voor de controle.
LEES OOK: Werklieden in Maarheeze door politie aangesproken op dragen van bivakmutsen
Op het grondgebied van gemeente Heeze-Leende zijn geen personen aangetroffen. Zij hebben de controle op dinsdag afgerond. Op het grondgebied van de gemeente Cranendonck bleek dat sommige mensen niet goed staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Het gaat hier om 45 personen die vast op het park verblijven. De gemeente onderzoekt dit verder. Het overgrote deel van de chalets waren wel voor recreatie ingericht.
Het is niet de eerste keer dat het vakantiepark van Gillis de fout ingaat, zo benadrukt Omroep Brabant. Vorig jaar trok de gemeente Cranendonck de alcoholvergunning van Slot Cranendonck in. De gemeente was bang dat Gillis de vergunning misbruikte voor criminele doeleinden. De horeca moest dicht, maar dat gebeurde niet. De gemeente greep na twee maanden in en sloot de boel zelf. Dat was ook het geval in Valkenswaard.
Ook rondom andere vakantieparken van Oostappen Groep is afgelopen tijd veel te doen geweest. Vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo moest in augustus bijvoorbeeld dicht, omdat de gemeente weigerde een exploitatievergunning te verlenen.
En in vakantiepark Prinsenmeer in Ommel werd een jaar geleden ook illegale bewoning ontdekt. Alle bewoners moesten vertrekken, maar dat had nogal wat voeten in de aarde. Veel bewoners wilden of konden nergens anders heen. Peter Gillis zou een dwangsom opgelegd krijgen als mensen op het park bleven wonen. Hij eiste uiteindelijk via de rechter dat bewoners per direct moesten vertrekken. Eind september gaf de rechter hem gelijk.
Benieuwd naar welke zaken er nog meer rondom Peter Gillis spelen? Bekijk dan deze video:
Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android