Luister
muziek
29 April 2020 12:53
Deel dit artikel:

Wrange dagen voor Buulder Buk: geen jubileumfeest maar uitvaart

Het had het komende weekend een groot feest moeten worden voor carnavalsvereniging Buulder Buk. Dit jaar bestaan ze 66 jaar, maar het jubileum vieren zit er niet in. "In plaats van samen lachen is het samen huilen geworden", vertelt de carnavalsvereniging. Dat bleek nog eens extra bij het afscheid van een van de dames van de Raad van Elf. Corine Slaats-Valkenaars overleed op zaterdag 18 april.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Buulder Buk
Advertentie

Het leek Buulder Buk een goed idee om het feest zo’n 66 dagen na aswoensdag te vieren. Helaas, het wordt geen feest waar gelachen kan worden, maar er is best wel her en der een traantje weggepinkt, nu het gedroomde feest er niet kan komen. Zo vertelt de carnavalsvereniging. "Hoe wrang ook, maar het is en blijft een thema dat ook past bij een carnavalsvereniging: samen lachen en huilen." Veel te jong en te vroeg moet Prins 2010 Leon II samen met dochter Gwen afscheid nemen van vrouw en moeder, Corine Slaats-Valkenaars. Niet door corona, niet de gevreesde ziekte waar Corine de oneerlijke strijd tegen heeft gestreden, maar wel een afscheid. Juist op die momenten laten de leden van Buulder Buk onderling merken dat ze er buiten carnaval ook voor elkaar te zijn. "Want als je samen een feestje kunt bouwen en kunt lachen, ben je er ook als er verdriet is en samen gehuild wordt."

Maar dan kan dat niet gaan zoals het gebruikelijk zou gaan. Geen auladienst of andere bijeenkomst waar je door je persoonlijke aanwezigheid kan laten blijken dat je meeleeft. Hier is ook de oplossing gevonden in het vormen van een erehaag bij het vertrek van de rouwauto op vrijdag 24 april. Leden en dames van de Raad van Elf, prinsen en prinsessen van de prinsengarde stonden op gepaste afstand van elkaar langs de weg om een laatste groet te brengen. Allemaal met ballonnen in de kleuren blauw en geel, de kleuren van de vereniging.

Lach en troost
Aan het einde van de erehaag stonden jeugdprins Kes, jeugdprinses Mara, prins Bart en prinses Ingrid. "Voordat Corine ons Bokkenriek verliet, kreeg ze van hen nog een kleurige ballon mee als teken van laatste groet en verbondenheid met elkaar. Veel sterkte aan allen die afscheid moeten nemen van een dierbaar iemand. Zeker in deze tijden. Want als Buulder Buk merken we, vaak ook van dichtbij, dat er veel meer mensen zijn die nu in deze tijd afscheid hebben moeten nemen of nog moeten nemen. Dat voor iedereen mooie herinneringen aan een lach, bij het huilen troost mogen geven."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie