Luister
Live
1 mei 2020 - 06:45
Deel dit artikel:

Jentley Drieman uit Budel brengt allereerste single uit, check ‘m hier

Jentley Drieman uit Budel is niet bij de pakken neer gaan zitten toen corona het normale leven platlegde. “Ik dacht: deze tijd moet ik gaan gebruiken voor iets nieuws, een single.” En die is er nu. Met What are you waiting for? brengt ze haar allereerste single uit.

cranendonck24 / Stijn van Mierlo • Beeld - Jentley

Inmiddels woont Jentley in Den Bosch en is ze afgestudeerd aan de bachelor Muziektheater. Naast het schrijven van muziek geeft ze piano-, zang-, theater- en musicalles. Ook speelt ze in een aantal theaterproducties en schrijft ze zelf voorstellingen. “Van alles en nog wat dus, maar daar hou ik juist van”, vertelt ze.

Als zzp’er kwam ze door corona met een stuk minder werk te zitten. De helft van haar geplande werkzaamheden konden niet doorgaan. Toen bedacht ze om een nummer te gaan schrijven. “Ik zat al een aantal weken thuis en had inmiddels zo’n vijftig lesvideo’s gefilmd. Plots had ik één zin in mijn hoofd: ‘What are you waiting for?’”, legt Jentley uit. “Misschien kan ik daar wel een nummer van maken, dacht ik bij mezelf. Ik appte mijn beste vriendin met een paar hersenspinsels en hoe zij het vond klinken en of het correct Engels was. Want normaal schrijf ik enkel Nederlandse songs. Zij was er erg over te spreken. Yes, dacht ik. Ik voelde aan alles dat dit eindelijk een nummer kon worden dat ik ook echt wilde gaan uitbrengen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Het schrijven van het nummer ging Jentley makkelijk af. Binnen een etmaal stond de hele songtekst op papier, had ze de melodie uitgedacht en de eerste pianopartij ingespeeld. “Trots als een pauw stuurde ik dit naar een aantal mensen door, de positieve reacties zeiden genoeg: ‘dit nummer ga ik uitbrengen!’”

De smaak te pakken
Vandaag, drie weken nadat ze haar beste vriendin een berichtje stuurde, komt haar eerste single What Are You Waiting For? uit. “Het nummer gaat over het stoppen met jezelf te verschuilen en te zijn wie jij wilt zijn”, legt Jentley uit. “Of ik al bezig ben met een nieuw nummer? Zeker weten. Ik heb de smaak te pakken. Maar eerst even afwachten wat de reacties zijn op dit nummer én werken aan de videoclip, want die komt er ook.”

Het nummer What Are You Waiting For? van Jentley is HIER te streamen op Spotify. Op een andere manier het nummer beluisteren? Kijk dan in DEZE LIJST.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug