Luister
muziek
7 mei 2020 - 07:45
Deel dit artikel:

Dj Bonte Carlo slaat aan het vloggen in coronatijd

Het is een onwijs zware tijd voor dj Carlo Rooijakkers uit Budel. Bij het grote publiek bekend als Bonte Carlo. De horecabedrijven zijn dicht en festivals worden massaal gecanceld en verplaatst. Al zijn inkomsten zijn daardoor weggevallen. En dus pakt Carlo projecten op waar hij eerder geen tijd voor had. Vloggen bijvoorbeeld. “Het levert me nu niks op, maar het is heel leuk om te doen.”

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Bonte Carlo
Advertentie

Zo’n anderhalf jaar werkte Carlo aan een stap naar het grote boekingen als dj. Hij zou dit jaar onder meer gaan draaien op het festival Dutch Valley en bij Snollebollekes in het Gelredome. Maar corona boort hem al die mijlpalen door de neus. “Je werkt ergens naartoe. En als het er dan bijna is, dan kan het plotseling allemaal niet doorgaan”, vertelt een aangeslagen Carlo.

Het vervelendste is misschien nog wel de onzekerheid. Niemand kan op dit moment zeggen wanneer de kroegen weer volledig opengaan en festivals terugkeren. “En wat als de horeca weer opengaat? Hoe gaan ze dat dan doen?”, vraagt hij zich af. “Ik probeer er zo min mogelijk aan te denken en me bezig te houden met andere dingen.”
En zo heeft Carlo het vloggen opgepakt. Dit deed hij al eens eerder vóór de coronatijd. “Mensen vonden dat altijd wel leuk om te zien, maar ik was altijd druk met andere dingen. Nu wilde ik het graag doen, ook omdat mensen vroegen hoe ik de dagen nu doorkom. Dat laat ik zien in de vlog.”

Positief zijn

Hij plaatst iedere dag een video op zijn YouTube-kanaal. Die zijn gratis te bekijken en daardoor verdient Carlo er nu niks aan. Daarnaast streamt hij regelmatig live op YouTube en laat hij zijn dj-kunsten zien. “Het was even wennen aan het begin. Zeker omdat ik alleen maar negatief nieuws te horen kreeg. Annuleringen van boekingen en de platenmaatschappij die geen zicht heeft op de toekomst. Dan is het lastig om in de vlogs wél positiviteit uit te stralen”, legt hij uit. “Normaal gesproken gebeuren er allemaal dingen als ik de camera meeneem. Maar nu in het begin zit je binnen en wil je laten zien dat er iets gebeurt, maar er is niet zoveel. Dat vind ik wel het moeilijkste.”

Periode overbruggen

Ook heeft hij een webshop geopend. “Ik heb het nodig om iets van inkomen te krijgen”, legt Carlo uit. “Het is niet heel veel, maar het is vooral om deze periode te overbruggen. Al moet deze coronatijd geen jaar gaan duren.” Een alternatief heeft hij niet echt. “Ik wil best ergens anders gaan werken, maar dan verliezen de mensen me uit het oog als dj. Dat is ook niet de bedoeling.”

En binnen enkele weken komt ook nog eens een nieuw nummer van Bonte Carlo uit. Geheel in de stijl van deze tijd, heet het nummer Lockdown. “Het gaat over de situatie waar we nu in zitten. Het wordt natuurlijk geen zoetsappig liedje”, vertelt hij lachend. “Ik heb met veel jeugdigen contact en die zeggen allemaal dat ze er weer graag uit willen. Dit nummer gaat er dan ook over dat je uit de lockdown gehaald wilt worden.”

Terug de kroeg in

Mocht dit allemaal geen zoden aan de dijk zetten, dan is Carlo bereid een stapje terug te doen als festival-dj en in de kroeg te gaan draaien, mochten die binnen afzienbare tijd opengaan. “Ik ben begonnen als kroeg-dj. Dus als die opengaan, kan ik me terugschalen en dat weer gaan doen”, legt hij uit. “Het is de vraag of de festivals het gaan overleven. Maar ook of die volgend jaar wél toegestaan zijn. Ik heb zoiets van: ik probeer deze periode te overbruggen, dan komt er volgend jaar wel een mooi jaar aan.”

Tot die tijd blijft hij bezig met andere projecten. Voor vloggen heeft ie nu alle tijd. Wellicht kan hij later zijn camera meenemen naar de grote festivals die op zijn agenda komen te staan. “Ik ben blij dat ik nu aan andere dingen toe ben gekomen, die anders niet hadden gekund.”

Check hier Carlo zijn YouTube-kanaal en merchandise.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie