Luister
muziek
12 mei 2020 - 09:41
Deel dit artikel:

Bart kan Hottest Chef worden met vlees van Twan Ras uit Soerendonk

Bart Vervest uit Valkenswaard staat in de finale van de verkiezing tot Hottest Chef van Tabasco, die bekend staan om hun pittige pepersauzen. Bart gebruikt daarbij vlees van slager Twan Ras uit Soerendonk. Zijn receptuur gaat hij nu pitchen met een eigen video. Zo doet hij een gooi naar de winst. Jij kunt 'm helpen door Bart zijn pitch te liken. Dat doe je HIER.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Tabasco
Advertentie

Het was even schakelen toen Tabasco de culinaire wedstrijd voor de Hottest Chef ineens geheel online moest gaan voortzetten. Om een positieve wending te geven aan alles wat ons begin maart overkwam, werd in korte tijd de hele competitie online doorgezet. Dertig recepten werden ingestuurd uit allerlei verschillende hoeken, van hobbykok tot professionele chef, van blogger tot patissier.

De jury heeft vijf finalisten uitgekozen, die hun receptuur nu gaan pitchen met een eigen video. Het publiek kan vanaf 11 mei HIER stemmen. De professionele jury zal tevens een winnaar kiezen. Eind mei wordt bekendgemaakt welke winnaar in 2021 een culinaire trip maakt naar Avery Island in de Verenigde Staten maakt, dé plek waar Tabasco wordt gemaakt. Eind van het jaar krijgen alle finalisten alsnog de kans hun gerechten aan de pers te presenteren.

Hieronder lees je de juryraporten van alle deelnemers. Te beginnen met die van Bart Vervest.

De professionele jury heeft de receptuur beoordeeld op authenticiteit, actualiteit, originaliteit, thema ‘Spice Up Your kitchen’ met gebruik lokale producten en één of meerdere Tabascosauzen. De leden werden aangenaam verrast door de creativiteit en de kwaliteit van de inzendingen. Deze vijf kandidaten zijn door naar de finale:

Bart Vervest - Gegrilde Brabants wit goud, malse zult en een condiment van Tabasco Jalapeño
Ingrediënten in je directe omgeving plukken of inkopen, familierecept gebruiken voor zure zult, dit combineren met het streekproduct asperges en dit alles voorzien van een leuk garnituur met de hot sauce in de hoofdrol maakt dit gerecht een finale waardige inzending”

Martijn Jansen – Provincie met pit: Panna cotta van asperge/ -18c pikante eidooier/ gemarineerde slakjes/ BBQ asperge/ tartaar Hereford rund/ haring kaviaar/ peterselie crème en asperge cake.
Niet alleen koos Martijn voor ultralokale ingrediënten, hij heeft deze in zijn inzending op bijzondere wijze getransformeerd tot een uniek en creatief gerecht waar de trots op zijn streek van uit straalt. De smaken en structuren lijken zorgvuldig op elkaar afgestemd en zijn voorzien van een diversiteit aan Tabascosauzen die ieder element los van elkaar versterkt.

Robbert Frans - Gegrilde chiperones en runderhart, bieslook, sjalot, karnemelk-limoen dressing, paprika tabasco olie en frisse kruidensalade met groene tabasco
Of het nu het gebruik van het onbekende runderhart of de typisch Nederlandse karnemelk is, de juiste combinatie tussen smaken en structuren of het begrip van hoe hot sauzen te gebruiken in een gerecht, over één ding was de jury het zeker unaniem eens: dit willen wij proeven!

Edgar Everstijn - Snert met buikspek en roggebrood
Door de oer-Hollandse klassieker Snert om te buigen naar een mooi gerecht waarin op delicate wijze de hot touches zijn aangebracht van verschillende soorten Tabasco wist Edgar de jury van een finaleplaats te overtuigen”

Marc Rewinkel - Spicy Rolmops van Rode Mul met oer-Hollandse komkommer zoetzuur
De keuze om voor een ondergewaardeerde Nederlandse vis (rode mul) te gaan als hoofdrolspeler in zijn gerecht en deze vervolgens een creatieve twist te geven van een ‘rolmops’ bereiding, toont zowel creativiteit als een goed begrip van het Hottest Chef wedstijdthema van dit jaar. De manier waarop Tabasco in het gerecht is toegepast, toont een mooie balans tussen gerecht, ondersteunend en herkenbaarheid in het totaal.”

Vakjury
De jury staat onder leiding van BBQ-specialist Jord Althuizen (Smokey Goodness). Hij wordt bijgestaan door Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf, Lars Drost, winnaar Hottest Chef Competition 2015 en tegenwoordig souschef bij Ciel Bleu**, Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur bij online culinair platform Favor Flav en Tabasco’s Corporate Chef Gary Evans.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie