Luister
muziek
3 juni 2020 - 10:50
Deel dit artikel:

Kerkdiensten Budel, Maarheeze en Soerendonk worden hervat

De kerkdiensten in Cranendonck gaan weer hervat worden en er mogen weer bezoekers komen. Ook hier geldt het maximum van dertig personen per dienst. Daarnaast zijn er tal van maatregelen genomen in de kerken én moet je je registreren om aanwezig te mogen zijn.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Als eerste een korte toelichting op de maatregelen met betrekking tot de hygiëne en de 1,5 meter afstand. Bij de ingang van de kerken staan zuilen met desinfecterende gel. Alle bezoekers van de kerk dienen bij binnenkomst hun handen te reinigen.
In de kerken is de looproute duidelijk aangegeven en zijn de zitplaatsen gemarkeerd. Dit wil zeggen dat alleen deze gemarkeerde plaatsen gebruikt mogen worden als zitplaats. Ook kan er geen koor aanwezig zijn.

Dan misschien wel de meest ingrijpende maatregel : er mogen maximaal dertig bezoekers aan de viering deelnemen. Daarbij is de richtlijn vanuit het bisdom dat kerkbezoekers zich voor deelname aan een viering vooraf dienen te registreren. Dit mede om teleurstellingen aan de kerkdeur vóór aanvang van de dienst te voorkomen. Het is dus alleen mogelijk een kerkdienst te bezoeken als je van tevoren geregistreerd bent.

Bellen
Je kunt je voor een kerkdienst in één van onze kerken registreren op woensdag voorafgaand aan de dienst. Dat doe je telefonisch tussen 10.00 uur en 12.00 uur op onderstaande telefoonnummers:
Budel: 0495-499204
Soerendonk: 0495-591246
Maarheeze: 0495-591215

Concreet betekent dit dat met ingang van 6 juni 2020 er wekelijks de volgende kerkdiensten zijn:
Zaterdagavond 19.00 uur St. Jan Onthoofding Soerendonk
Zaterdagavond 19.00 uur OLV Visitatie Budel
Zondagmorgen 10.00 uur St. Gertrudis Maarheeze
Zondagmorgen 10.30 uur OLV Visitatie Budel

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie