Luister
muziek
8 juni 2020 - 16:07
Deel dit artikel:

Er lag ruim 50 jaar geleden een natuurbad in Soerendonk | FOTO'S

Wist je dat er tussen 1962 en 1969 een natuurbad in Soerendonk lag? Heemkundekring De Baronie van Cranendonck heeft foto's daarvan op hun website gezet.

cranendonck24
  / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck
Advertentie

Bovenstaande foto is gemaakt door fotograaf Kees Walravens. Deze was bedoeld als reclame voor het aantrekken van gasten voor het hotel. Het natuurbad was dan ook alleen bestemd voor gasten van hotel ‘De Arend’ aan de Markt in Budel.

Het lag mooi verscholen tussen het groen, aan alle zijden omgeven door een grasrand om op te zonnen of gewoon te liggen. Het heeft gefunctioneerd van 1962-1969. Zoals in die tijd gebruikelijk, werd een al of niet gegraven vijver al gauw als zwembad betiteld. Het was vaak ook zuiver water door de filterende werking van de ondergrond, zand.

Door de tekst word je misleid, want het natuurbad was niet gelegen in Budel, maar in Soerendonk, nabij de grens met Maarheeze. Het werd gevoed door grondwater en stond in verbinding met het water van de Aa. 150 meter achter de brug liep een weggetje naar links dat na plusminus 100 meter eindigde bij het natuurbad, afgeschermd van de openbare weg door groene aanplant. Het is tegenwoordig een natuurgebied. 

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie