Luister
muziek
19 juni 2020 - 09:16
Deel dit artikel:

Zurrik verbroedert in prachtige dorpsvideo | VIDEO

In de korte film Zurrik, D'n oard blieft! wordt Soerendonk op een prachtige manier vastgelegd. Tal van inwoners komen voorbij als de drone over het dorp vliegt en het Soerendonkse levenslied klinkt. Het is een initiatief van dorpsblad Zurrik Actueel.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Dag&Dauw
Advertentie

"Het is een video puur voor de mensen uit Zurrik zelf", vertelt Rie-Jeanne Ras van Zurrik Actueel. Ze bedacht het idee van de verbroederende video aan het begin van de corona-uitbraak. Ze benaderde cameraman Joost Lammers van Dag&Dauw en samen bedachten ze hoe de video eruit moest komen te zien. "Het idee was om de mensen tóch betrokken met elkaar te laten voelen. Normaal gesproken zijn er veel activiteiten in het dorp en kom je elkaar tegen. Nu kan dat niet, maar dus wel op deze manier", legt Rie-Jeanne uit. "Dan is het wel leuk dat je ziet dat iedereen er nog is en doorgaat met hun eigen werkzaamheden."

Het resultaat is prachtig. Er ging dan ook flink wat werk aan vooraf. "Ik vond dat we als Zurrik Actueel iets moesten doen. Toen ben ik rond gaan bellen en appen om te vragen of mensen in de video wilden meewerken. Iedereen wilde dat meteen doen." En zo kreeg de mini-film vorm. "Er zit een mooie mix in van jong en oud, van alles door elkaar heen. Tijdens het rijden naar alle plekjes om te filmen, hebben we ook nog mensen aangesproken. Zo hebben we heel veel inwoners van Soerendonk in onze video gekregen", legt Rie-Jeanne uit.

Thuis
En zo vielen alle puzzelstukjes ineen. Rie-Jeanne kwam met het idee, Joost filmde het, de zang komt van John Bakx en Stefan Ras is de trompettist. De video heet Zurrik, D'n oard blieft!. "Het geeft aan dat wat er ook gebeurt, we voelen ons hier thuis." Check de video hieronder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie