Luister
muziek
26 Juni 2020 10:05
Deel dit artikel:

Politiebureau Valkenswaard verdwijnt en gaat waarschijnlijk naar Leende

Naar alle waarschijnlijkheid komt er een gloednieuw politiebureau in Leende. Het nieuwe gebouw moet op de plek komen tegenover de brandweer en de ambulancedienst op de Breedvennen in Leende. Het moet een vervanging worden van de twee huidige bureaus in Maarheeze en Valkenswaard.

cranendonck24
  / Thijs Verleg
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

De ideeën waren er al een tijdje, de plannen werden uitgewerkt en de gesprekken zitten in de afrondende fase. Heeze-Leende24 sprak burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende over de mogelijke komst van het politiebureau naar zijn gemeente. "Het is natuurlijk fantastisch nieuws dat we na de ambulancepost en de verhuizing van Sprankenis naar deze locatie daar nu mogelijkerwijs ook de politie aan toe kunnen voegen. Zo wordt het een soort hulpdienstenplein in die hoek. Makkelijke uitvalswegen in de regio, dichtbij de snelweg en centraal gelegen."

De bal over de voortgang van het proces ligt nu bij de politie. "In principe zijn we het erover eens dat het politiebureau naar Leende moet komen. De vraag is echter in welke vorm. De politie kan de grond kopen van de gemeente om te gaan bouwen op de Breedvennen. Een andere optie is de constructie zoals deze uitgevoerd is bij de bouw van de ambulancepost. De gemeente bekostigt het geheel en de politie gaat het gebouw voor een lange periode huren. Dat is de onderhandeling die nu nog gevoerd wordt", aldus de burgemeester.

Handtekeningen
Voordat het gebouw er ook daadwerkelijk staat zijn we een aantal jaren verder maar het lijkt erop dat de handtekeningen nog dit jaar gezet kunnen worden en de komst van het nieuwe politiebureau regio Dommelstroom in Leende gebouwd gaat worden.

Onderstaand de locatie waar het nieuwe politiebureau moet komen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie