Luister
muziek
3 juli 2020 - 19:19
Deel dit artikel:

Maanden na lintjesregen hebben Cranendonckers koninklijke onderscheiding | FOTO'S

Ze hebben er ruim twee maanden op moeten wachten, maar vandaag hebben twee Cranendonckers eindelijk hun lintje ontvangen. Door de coronamaatregelen konden er op 24 april geen bijeenkomsten en evenementen plaatsvinden. Dit had tot gevolg dat er tijdens de jaarlijkse lintjesregen ook geen koninklijke onderscheidingen konden worden uitgereikt.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Vrijdag hebben twee van hen alsnog hun onderscheiding gekregen, waarbij de anderhalvemeterregel uiteraard in acht is genomen. De gedecoreerden zijn ontvangen door burgemeester Roland van Kessel. Naasten van de decorandi hebben de lintjes opgespeld.

Verdiensten
In totaal zijn drie inwoners van de gemeente Cranendonck benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de lintjesregen. Later werd ook Harry de Laat hiertoe benoemd. De anderen zijn Ger Thijssen, Jan Hulsbosch en René Vos. Hulsbosch en De Laat kregen vrijdagmiddag hun lintje. Vos ontving die donderdag uit handen van het Ministerie van Defensie, vanwege zijn inzet voor onder andere veteranenzorg en oorlogsgeschiedenis. Thijssen krijgt zijn lintje nog op een later moment.

Meer over hun verdiensten, lees je HIER.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie