Luister
muziek
12 juli 2020 - 12:05
Deel dit artikel:

Ál het leven is belangrijk, behalve die van... | COLUMN

‘Black lives matter’ wordt er geroepen. Racisme is sowieso een punt wat gevoelig ligt bij velen. Zelfs zo gevoelig dat als ik, bij wijzen van spreken, met mijn Pittbull-trui over straat loop, waar op een mouw het woord ‘Holland’ op staat, word uitgemaakt voor racist. Dit terwijl ik toch echt een indo-look heb. Die kleding heb ik gekocht in het gabbertijdperk. Het zit nogsteeds goed, geen gaten erin, dus je kunt me wat. Gabber ben je niet voor heel even.

cranendonck24
  / Michael van Tol
Advertentie

Dan gaat de gedachte door me heen dat ál het leven belangrijk is. Niet dat van één ras, maar van alle. Behalve mensen die niet weten wanneer ze hun knipperlicht aan moeten zetten. Of mensen die op het laatste moment de remmen ontdekken of geen voorrang verlenen. Degenen die beginnen te schelden aan de telefoon. Als je een lange nacht gehad hebt, die mensen die dan op zaterdagochtend om klokslag 09.00 uur aan je deur staan om energiecontracten of hun geloof aan je te verkopen. Die lui die niet gehandicapt zijn, maar wel parkeren in een gehandicaptenvak. Wielrenners die het verschil niet weten tussen autoweg en fietspad. Bumperklevers. Degenen die appen belangrijker vinden dan op de weg te letten. Drankorgels die op een doordeweekse dag een karaokefeest inplannen, terwijl de rest van de buurt wél op tijd moet opstaan. Fietsers die met z’n drieën of meer langs elkaar fietsen, zodat je als automobilist totaal niet meer kunt inhalen. Ex-rokers die fanatieke anti-rooktypes zijn en het leven van de gewone roker moeilijk maken. Regeringen die zich te veel met het leven van de gewone Nederlander bemoeien. Voorgekauwd nieuws op televisie, want iets anders wordt niet meer geaccepteerd. Parkeerwachters die de seconden aftellen om je een boete geven. Die muggen die in jou het nieuwe levenslicht zien.

Kortom, ál het leven is belangrijk.

Geld, geld, geld
Maar even serieus, we leven in een wereld waar geld belangrijker is dan een leven. Een wereld waar ‘Only money matters’. En religie. Neem je dat weg, zal het leven van een mens meer waarde krijgen en heel misschien kan er dan ook gewerkt worden aan een toekomst waar ook onze achter-achterkleinkinderen iets aan zullen hebben. De wereld waar we nu in leven, stevent af naar een afgrond. Eentje waarvan wij mensen niet of niet snel zullen herstellen. En dat is jammer, ik heb het hier goed naar mijn zin. Want we hebben het toch zo goed?

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie