Luister
muziek
12 juli 2020 - 08:59
Deel dit artikel:

Onzekerheid bij JC Harlekyn: toekomst op losse schroeven

Nu er opnieuw een koper gevonden lijkt te zijn voor de gebouwen aan de Hoge Weg in Maarheeze, is de toekomst van jongerencentrum Harlekyn weer op losse schroeven komen staan.

cranendonck24
  / Maarheeze.nu
Advertentie

De gebouwen - het nonnenklooster, de voormalige Mariaschool en het gebouw van JC Harlekyn - zijn eigendom van gemeente Cranendonck. Deze wil er echter vanaf en heeft ze in de verkoop gedaan.
Enige tijd geleden was er ook al commotie en werd door honderden mensen een petitie getekend waarin werd gesteld dat Harlekyn aan de Hoge Weg moet blijven. Toen leek het weer even rustig, maar nu er toch weer een koper is, laait de ongerustheid weer op.

Succesverhaal
JC Harlekyn is al ruim 45 jaar een begrip in Maarheeze en ver daarbuiten. Een jongerencentrum wat door jongeren zelf wordt bestuurd, waar veel voor de jeugd wordt georganiseerd en waar nooit rottigheid is. Kortom: een succesverhaal. Waar in andere kernen al vele malen is geprobeerd een jongerencentrum van de grond te krijgen, bleek dat telkens toch niet haalbaar.

Het bestuur van Harlekyn heeft nog geen idee wat er zal gaan gebeuren, wie de koper is en of het jongerencentrum in zijn huidige locatie kan blijven. Iedereen in Maarheeze hoopt dat deze unieke voorziening kan blijven waar hij nu is en dat er nog veel generaties jongeren in hun eigen home kunnen genieten van vele activiteiten. Net zoals hun ouders en grootouders.

Via Maarheeze.nu

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie