Luister
muziek
15 juli 2020 - 08:29
Deel dit artikel:

Met protocol in achterhoofd is Scouting Kizito Maarheeze op kamp | FOTO'S

De welpen, scouts en explorers van Scouting Kizito uit Maarheeze zijn 'gewoon' op kamp in deze bijzondere tijd. Allemaal op een aparte locatie en met een heel protocol kan het doorgaan.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Scouting Kizito Maarheeze
Advertentie

Een van de leiders van het kamp legt uit hoe het er aan toe gaat. "Er zijn drie van de speltakken op zomerkamp; de welpen (7 tot 11 jaar) bij onze eigen blokhut in Maarheeze, de scouts (12 tot 15 jaar) zijn in het Limburgse Schimmert en de explorers (15 tot 18 jaar) zijn in Pijnacker in Zuid-Holland. Ze hebben allemaal een week kamp."

Protocol
Maar niet zonder de nodige regels in coronatijd. "Er is een heel protocol samengesteld en uitgebreide info op www.avonturenzomer.nl. De protocollen zijn uiteindelijk 24 juni iets versimpeld maar het blijft een puzzel."

Alle groepen gaan dus apart van elkaar op kamp, om op die manier zo veel mogelijk contact met andere leeftijdsgenoten te voorkomen. "Dat was een van de voorwaarden die in de protocollen staan", legt Kizito uit. "De explorers zouden eerst naar buitenland gaan, maar dat doen we nu maar even niet. Verder moeten de scouts ook slapen op 1,5 meter afstand. De welpen slapen thuis."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie