13 augustus 2020 - 08:40
Deel dit artikel:

Hier kun je veilig zwemmen in een waterplas in de regio

We hebben de zomer in de bol en de temperatuur golft ouderwets op en neer in Nederland. Voor de warme dagen is het heerlijk om af te koelen in natuurwater. Een frisse duik in een waterplas kan volgens provincie Noord-Brabant echter niet overal. Onderstaande waterplassen in de regio bestempelen ze als 'veilig'.

cranendonck24 • Beeld - Google Streetview

De Kempervennen, Valkenswaard
Zwemplas De Kempervennen is gelegen op het terrein van het vakantiepark De Kempervennen bij Westerhoven en Valkenswaard. Het vakantiepark en de zwemplas zijn gelegen in een bosrijke omgeving. De zwemlocatie is aangemerkt als categorie D. Dit betekent dat deze zwemgelegenheid niet officieel is ingericht voor het zwemmen. Er is dus geen toezicht en deze plas wordt ook niet geëxploiteerd. De kwaliteit van het water is volgens Brabant 'uitstekend'.

Klein Frankrijk, Leende
Zwemplas Klein Frankrijk grenst aan camping Klein Frankrijk - De Fuut in Leende. De plas is zo'n 4 hectare groot, heeft een maximale diepte van 9 meter en heeft een zandige bodem. Kwaliteitsklasse volgens de provincie: Uitstekend.

Heezerenbosch, Heeze
Zwemgelegenheid Heezerenbosch is gelegen op de camping Heezerenbosch in Heeze. De zwemplas is ongeveer 0,4 hectare groot is maximaal 2 meter diep en heeft een leembodem. Ook hier wordt de kwaliteit bestempeld als uitstekend.

Het Blauwe Meertje, Weert
Het Blauwe Meertje is een relatief nieuw dagstrand gelegen in Weert. Over de kwaliteit van het water wordt niets gemeld, maar je mag ervan uit gaan dat het goed is. Het is een populaire zwemplaats voor Cranendonckers.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug