Luister
muziek
16 juli 2020 - 18:35
Deel dit artikel:

Rena jaar lang Jeugdkoningin bij Budels gilde

Het zijn de volwassen leden van het Sint Jorisgilde Budel die slechts één keer in de drie jaar mogen strijden om hun titel 'Koning van het Sint Jorisgilde'. Bij de jeugd mag deze strijd echter elk jaar gestreden worden. Met dit jaar Rena Teeuwen als winnares.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

De winnaar van het Pastor Roeswisselschild wordt een jaar lang aangemerkt als Jeugdkoning van het gilde. Rena werd tijdens de patroonsdag wel geïnstalleerd, maar had nog niet de leeftijd van 21 jaar om mee te mogen schieten voor de koningstitel van het gilde.

Samen met nog vijf andere jeugdige leden is geschoten op een kleurige haan op een kaart die op het einde van de 10 meter lange vlakbaan op het blok zat. Zoals gebruikelijk zit er altijd een verrassingselement in deze strijd. Vooraf is door ervaren schutter Jos van Esch eenzelfde kaart voorzien van een puntentelling en één of meerdere verborgen rozen.

Wisselschild
Toen alle schietresultaten geteld waren, bleek Rena de gelukkige die één van deze rozen had weten te raken. Daarmee is zij de grote winnaar van deze middag. Bij de huldiging kreeg ze het Pastor Roes Wisselschild opgespeld door haar moeder Esther. Van Europakoning Leo Niessen kreeg ze een persoonlijke herinneringsmedaille uitgereikt.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie