Luister
muziek
16 juli 2020 - 14:43
Deel dit artikel:

Hart van Nederland (SBS6) besteedt aandacht aan doneeractie voor zwaargewonde Tommie

Vanavond is bij Hart van Nederland een item te zien over de doneeractie voor de zwaargewonde Tommie (17) uit Weert. In de vroege editie (17.45 uur op SBS6) wordt er aandacht besteed aan de actie die op touw is gezet door Marcia uit Budel.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Een dagje weg bij het Blauwe Meertje moest voor ontspanning, verkoeling en plezier zorgen bij Tommie en zijn vrienden. Maar in een flits stond het leven van hem en zijn familie compleet op zijn kop. Hulpdiensten werden massaal ingezet om de jongen te helpen, nadat hij een sprong maakte in een stukje ondiep water. Hij kwam ongelukkig terecht en raakte ernstig gewond. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om te helpen.

Verlamd
Nu ligt Tommie op de intensive care van het Maastricht Universitair Medisch Centrum met twee gebroken nekwervels en een bloeding in het ruggenmerg. Hij is daardoor tot aan zijn nek verlamd. Tommie is bij bewustzijn en hoort alles, maar kan verder vrijwel niets. Zijn ouders bezoeken hem elke dag en proberen hem op die manier zoveel mogelijk liefde mee te geven en hem zo min mogelijk eenzaam te laten voelen.

Ruim 6000 euro
Machteloos toekijken is het enige wat zijn familie en vrienden kunnen doen, en geld inzamelen om hem een warm thuis te kunnen geven bij zijn ouders, broertje en zusje zodra dat mogelijk is. Gelukkig loopt de inzamelingsactie gestaag en zijn er inmiddels al ruim 260 donaties binnen met een totale waarde van 6.161 euro. Het streefbedrag wat ze uiteindelijk hopen in te zamelen is 50.000 euro. De actie is te bekijken en te ondersteunen via https://www.doneeractie.nl/tommie-in-1-flits-staat-je-leven-ondersteboven/-44366.

Wellicht is het item ook nog in de late editie om 22.30 uur te zien.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie