12 augustus 2020 - 08:59
Deel dit artikel:

685 kilometer grensoverschrijdend wandelplezier in natuurgrenspark De Groote Heide

Ben jij klaar voor een uitdaging? Dankzij het nieuwe grensoverschrijdende wandelnetwerk van natuurgrenspark De Groote Heide heb jij ruim 685 kilometer aan wandelpaden om je op uit te leven. Het is het eerste grensoverschrijdende en aaneengesloten netwerk dat België met Nederland verbindt. En jij kan in primeur een gratis wandelkaart voor dit prachtig stukje natuur bemachtigen!

cranendonck24 / -

De Groote Heide is een natuurgrenspark van maar liefst 6.000 hectare dat zich uitstrekt vanaf de groene zuidkant van Eindhoven tot ver over de grens met België in Pelt en Hamont-Achel. Knooppunten waren er al in Nederland, maar sinds kort worden die ook verbonden met maar liefst 80 kilometer aan nieuwe verbindingen - die nog niet eerder in een bestaande wandelroute zaten - aan Belgische kant. Zo struin je er bijvoorbeeld langs het kabbelende water van De Dommel, sta je oog in oog met de runderen in Plateaux-Hageven of vlij je neer op het terras van de Achelse Kluis met een verfrissende Achelse Trappist.

Of je nu in je eentje komt, met een (wandel)partner in crime of je neemt je hele familie mee op uitstap: natuurgrenspark De Groote Heide heeft ongetwijfeld een prachtig stukje groen waar jullie ten volle kunnen ontspannen. En om er zeker van te zijn dat er straks geen enkel foutje meer in de definitieve wandelkaarten staat, hebben wij jou nodig! Staan jouw wandelschoenen op de mat te wachten op een avontuurlijk tochtje? Haal dan snel een gratis wandelkaart bij de plaatselijke VVV (beperkte voorraad!), stippel een route uit en laat het ons weten.

Over De Groote Heide
De Groote Heide is buiten op z’n best. Een optelsom van tal van kleinere natuurgebieden met elk hun eigen waarde, charme en mogelijkheden. Onderling verbonden door een prima fiets- en wandelpadennetwerk. Voor wie de juiste routes kiest, is dit netwerk zonder 'last van grote verkeersaders'. Daartussen en daaromheen prachtig landelijk, agrarisch buitengebied. En niet te vergeten: water! Tientallen vennen verspreid door het gebied en vanuit het zuiden een brede waaier aan beken en beekjes, bij Eindhoven eindigend in de Dommel.

Het moet vooral mooi, rustig en stil blijven in De Groote Heide. Maar schoonheid in dit paradijs voor buitenmensen moet je ook durven delen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug