1 augustus 2020 - 17:25
Deel dit artikel:

Cranendonck nog coronavrij, volgens cijfers RIVM

Al lange tijd is er geen coronabesmetting meer vastgesteld in gemeente Cranendonck. Dat is op te maken uit de cijfers van het RIVM. Uit de meest recente cijfers blijkt dat landelijk het aantal besmettingen toeneemt (1329 bijgekomen afgelopen week).

cranendonck24 / - • Beeld - Moederdagconcert bij Mariënburght in Budel, dat vermoedelijk zwaar getroffen is door corona / Door: Harm van Leuken

Cranendonck was ten tijde van de coronapiek een van de brandhaarden van het land. Het leek erop dat er vooral veel besmettingen waren in de verzorgingstehuizen. Sinds zeker een maand is in onze gemeente geen besmetting vastgesteld, volgens de cijfers van het RIVM.

Landelijk
Afgelopen week zijn 1329 coronabesmettingen geregistreerd in Nederland, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Vorige week werden er 987 nieuwe besmettingen gemeld, tegen 534 in de week daarvoor.

Het percentage mensen dat positief werd getest bleef gelijk op 1 procent. Dat geeft aan dat de situatie weinig veranderd is in een week tijd, schrijft het RIVM. Drie weken geleden had nog 0,6 procent van alle mensen die zich lieten testen het coronavirus bij zich; twee weken geleden was dat 1 procent.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug