Luister
Live
31 juli 2020 - 13:02
Deel dit artikel:

Plannen om walking football op te zetten in Maarheeze

Een aantal mannen hebben het plan opgepakt om in Maarheeze walking football op te zetten. Dat is een voetbalvorm dat bedoeld is voor ouderen. Daarbij wordt niet gerend, maar enkel gewandeld.

cranendonck24 / - • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

De bedoeling is om op een doordeweekse in de ochtend, middag of avond - afhankelijk van de voorkeur van de groep - bij elkaar te komen op één van de sportvelden van VV Maarheeze. Vanaf september willen de initiatiefnemers daarmee starten. Ze krijgen 'alle medewerking' van de club.

Uitleg
Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het walking football, een voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Blijven voetballen
Door deze variant kun je je leven lang van voetbal blijven genieten. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging. Deze nieuwe voetbalvorm is nog niet bij elke vereniging van de grond gekomen. Bij sv Budel doen ze het bijvoorbeeld wel al.

Mocht je interesse hebben om mee te doen aan walking football in Maarheeze, dan kun je je melden bij een van de initiatiefnemers:
- Peter van Gansewinkel - 06-12112862 - vangansewinkel.p8@gmail.com
- Jos van Velthoven - 0495-593270
- André Meulman - 0495-592276

Bij voldoende deelname wordt er verder geïnformeerd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug