29 juli 2020 - 13:51
Deel dit artikel:

PVV stelt Kamervragen over vechtpartij in azc Budel

De PVV heeft Kamervragen gesteld over de vechtpartij in het azc Budel, afgelopen maandag- op dinsdagnacht. "Waarom is er maar één asielzoeker opgepakt terwijl er honderd asielzoekers bij de vechtpartij betrokken zijn geweest?", vragen ze onder meer.

cranendonck24 / - • Beeld - Harm van Leuken

De vragen zijn gericht aan de minister van Justitie en Veiligheid (Ferd Grapperhaus) en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (Ankie Broekers-Knol).

In de nacht van maandag op dinsdag brak rond 04.00 uur een grote vechtpartij uit op het azc in Budel. In eerste instantie meldde de politie dat er ruim honderd mensen bij betrokken waren. Die informatie bleek niet te kloppen. Het zou gaan om zo'n vijftien personen.

Er is vooralsnog één verdachte aangehouden. De politie onderzoekt het incident. Er is veel onduidelijk. Meerdere aanhoudingen op een later moment sluit de politie niet uit.

Kamervragen
De PVV stelde de volgende Kamervragen:
- Kent u het bericht 'Grote vechtpartij in AZC Budel, vier gewonden en een arrestatie'?
- Waarom is er maar één asielzoeker opgepakt terwijl er honderd asielzoekers bij de vechtpartij betrokken zijn geweest?
- Gaat u ervoor zorgen dat alle relschoppers achter slot en grendel worden gezet en vervolgens na het uitzitten van hun straf Nederland worden uitgezet?
- Bent u bereid naar aanleiding van de zoveelste geweldsuitbarsting het asielzoekerscentrum (azc) Budel en alle overige azc's per direct te sluiten? Zo nee, waarom niet?
- Deelt u de mening dat het afgelopen moet zijn met het spelen met de veiligheid van de Nederlanders die deze ellende in hun buurten opgelegd krijgen en dat we daarom zo snel mogelijk een volledige asielstop moeten afkondigen? Zo nee, waarom niet?

Beveiliger aangevallen
Bij de vechtpartij zijn vier personen lichtgewond geraakt. Zij hebben lichte snijwonden opgelopen, omdat er in die gevallen messen zouden zijn gebruikt. Een beveiliger probeerde de vechtende bewoners uit elkaar te halen. Hij werd toen aangevallen door de verdachte. Die gebruikte een bestekmes om de beveiliger een aantal keer te steken. De beveiliger liep gelukkig geen verwondingen op en deed aangifte.

Kamervragen dienen binnen drie weken, of na een uitstelbericht binnen zes weken, beantwoord te zijn.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug