30 juli 2020 - 12:55
Deel dit artikel:

Let op voor de strenge coronaregeltjes bij de zuiderburen

Mondmaskers op drukke plaatsen en je gegevens achterlaten als je uiteten gaat. Dat zijn slechts twee van de maatregelen die vanaf zaterdag gelden in België. Door het toenemende aantal coronabesmettingen worden de maatregelen weer wat strenger bij de zuiderburen.

cranendonck24 / - • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Via VRT

Dat meldt de VRT. In winkelstraten, markten en rommelmarkten zijn mondmaskers vanaf zaterdag verplicht in België. Maar ook op andere drukke plaatsen, of die publiek of privé zijn. Als je naar het café of restaurant gaat, moet je verplicht een masker dragen als je je verplaatst, bijvoorbeeld wanneer je binnenkomt of weggaat en bij een toiletbezoek. Zodra je aan een tafel zit, mag het masker af.

De zogenaamde contactbubbel in België blijft ongewijzigd. Dat houdt in dat iedereen nog steeds vijftien mensen per week ontmoeten op minder dan anderhalve meter afstand. Experts hadden aangeraden om dat aantal te verlagen naar tien, maar de Veiligheidsraad is hen niet gevolgd.

Gegevens achterlaten
In horecazaken zal één iemand per tafel zijn of haar contactgegevens (naam en e-mailadres of telefoonnummer) moeten achterlaten. "Tegen zaterdag zal een formulier beschikbaar zijn op de website van de FOD Economie", zegt Premier Sophie Wilmés. Er komen ook meer controles om te kijken of de maatregelen in de horeca worden nageleefd.

Dus mocht je de grens over gaan, hou hier dan goed rekening mee. In Nederland zijn de regels omtrent corona nog een stuk soepeler.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug