Luister
muziek
8 augustus 2020 - 08:49
Deel dit artikel:

Joep uit Budel over deelname De Bachelorette: ‘Ik ben geen sensatiezoeker’

Joep Honcoop (25) uit Budel kijkt met een prettig gevoel terug op zijn avontuur in Zuid-Afrika. Hier probeerde hij het hart van influencer Gaby Blaaser te veroveren in tv-programma De Bachelorette. In de derde aflevering werd hij naar huis gestuurd.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - JEAN-PIERRE FOURIE / WARNERBROS / VIDEOLAND
Advertentie

Joep is benaderd door producent Warner Bros om deel te nemen aan het format. “Mijn eerste gevoel daarin was dat ik niet op tv wilde, vanwege de sensatie erachter. Ik ben geen sensatiezoeker, mijn doel is niet om bekend te worden. Maar omdat in dit format de beloftes bijvoorbeeld haaks staan op een Temptation Island of Love Island, besloot ik ervoor te gaan.” vertelt hij.

De Bulander trad uit zijn comfortzone en ging het avontuur aan. “Daarnaast was ik druk bezig met mijn eigen evenementenbedrijf dus vond ik het interessant om eens achter de schermen van zo’n productie te kijken. Hoe gaat bijvoorbeeld het transport van al de kandidaten en de cameraploeg? Leren voor mijn eigen bedrijf.”

Of Joep echt een relatie met de populaire Gaby zag zitten? “Ik ging niet met de illusie dat ik zou eindigen met Gaby. En ook niet voor het hele circus eromheen”, gaat Joep verder. “Ik heb er een vriendengroep aan overgehouden. Achter de schermen kon ik met sommige kandidaten echt een band vormen. Je zit toch 24 uur per dag met elkaar in de villa zonder contact met de buitenwereld. Je brengt ook zonder camera’s veel tijd met elkaar door. We hebben nu een groepschat en we zien elkaar wekelijks, ondanks dat wij door geheel Nederland verspreid wonen. Met sommigen heb ik zelfs nog dagelijks contact.”

Gemaakte Gaby Blaaser

De nuchterheid van een Cranendoncker schuilt in Joep. Hij kon volledig zichzelf blijven als de camera’s aan gingen, vertelt hij. “Ik merkte in het programma wel welke personen meededen voor de 15 minuten fame. Die zich net even wat anders of opvallender voordeden als de camera’s draaiden en even wat extra olie op de spieren smeerden. Maar dat gold voor mij niet. Dat gemaakte voelde ik af en toe ook bij Gaby zelf. We hadden leuke echte gesprekken als de camera’s niet draaiden, maar zo gauw deze weer aangingen, werd het gesprek gemaakter, meer gestuurd. Dat is tv, anders kijken mensen niet.”

Het passende plaatje

Joep merkte dat gesprekken gestuurd werden, zodat het ‘meer sensatie oplevert’. “Ook Gaby had daar voor mijn gevoel iets meer inspraak in. Zij is in het dagelijks leven natuurlijk ook actrice of presentatrice dus ik vond dat zelf niet altijd oprecht overkomen. Een beetje gemaakt en alsof het ‘werk’ voor haar was. Voor mijzelf ging dat niet op. Ik wilde geen beter beeld van mezelf laten zien dan ik ben. Ook niet voor leukere tv.”

Tattoo van Gaby

Joep moet lachen als wij hem vragen naar ‘die tattoo van Gaby’ die hij zou hebben laten zetten. “Dat was een test. Ik wilde mijn tattoo laten afmaken en ik bedacht me wat er zou gebeuren als ik op Instagram zou zetten dat ik Gaby op mijn pols getatoeëerd heb.” Hij grinnikt: “Ik heb dit ongeveer anderhalf uur op mijn Instagram laten staan en het werd klakkeloos zonder checken door verschillende media overgenomen. Ik moet hier best wel om lachen. Dat geeft de sensatie wel weer.”

Hetzelfde gebleven

Het eerste seizoen van de Nederlandse editie van De Bachelorette mag gerust een succes genoemd worden. Toch verandert het Joep niet. “Iedereen heeft een mening, over jou, over het programma. Maar ik houd het bij mezelf en heb respect voor andere meningen. Ik kan voor 100 procent zeggen dat mijn vrienden en familie mij nog steeds dezelfde vinden en dat ik nog steeds dezelfde ben als vóór de opnames”, eindigt Joep.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie