10 augustus 2020 - 13:11
Deel dit artikel:

Het gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 32

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera.

cranendonck24 / Gemeente Cranendonck • Beeld - Jos Meusen

Bekendmakingen

Ingekomen aanvragen
Graafschap Hornelaan 27, Budel: uitbreiden van wooncomplex Os Thoes

Verleende vergunningen
Heesakkerweg 3, Budel (deels toegekend): kappen van twee bomen
Schutstraatje 1, Budel: tijdelijk plaatsen van steiger (28-8 t/m 7-9 2020)
Hamonterweg ong. Budel-Schoot (Kadastraal BDL D 5897): nieuwbouw van woonhuis

Sloopmelding
Kruisstraat 46, Soerendonk: asbestsanering

Wet Milieubeheer - melding
d'Aasdonken 1, Maarheeze

Alle officiële bekendmakingen staan op overheid.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de e-mailservice via overuwbuurt.overheid.nl.

Corona en vakantie
Vakantie is dit jaar door het coronavirus minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Er zijn (delen van) landen waar een oranje reisadvies van kracht is vanwege het coronavirus. Reizigers uit deze landen krijgen het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan zodra zij in Nederland aankomen.

Gaat u toch op vakantie? Ga dan wijs op reis. Plan uw vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Houd u waar ook ter wereld altijd aan de basisregels (Houd afstand, vermijd drukte, was vaak uw handen. Klachten? blijf thuis en laat u testen). Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze. Kijk voor actuele reisadviezen: www.nederlandwereldwijd.nl/

eHerkenning; regel het nu
Als ondernemer, vereniging of organisatie moet u vaak zaken regelen met de overheid, gemeente en bedrijven. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een subsidie, een vergunning of verzekering. Met eHerkenning logt u veilig in om online uw zaken te regelen. Op die manier weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen.

Toekomstig verplicht
Met de komst van de wet Digitale Overheid stelt de Rijksoverheid het gebruik van eHerkenning verplicht voor overheidsorganisaties. Daarnaast vragen steeds meer (overheids)organisaties om in te loggen met eHerkenning, ook de gemeente. Zorg er daarom voor dat uw organisatie voorbereid is en over een inlogmiddel beschikt.

Voorbereiden
Een inlogmiddel vraagt u aan bij één van de erkende eHerkenningsleveranciers. Niet alle informatie die u moet uitwisselen hoeft even sterk beveiligd te worden. Met eHerkenning op niveau EH3 of EH4 regelt u nu al uw online zaken met alle ruim 400 aangesloten organisaties. eHerkenning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen. Alle informatie over het aanvragen van eHerkenning vindt u op www.eherkenning.nl.

Ontwerp verkeersbesluit aanwijzen parkeerplaats als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens tot het aanwijzen van een parkeerplaats als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de Margrietstraat te Maarheeze (ref.nr. 1286631C).

De stukken zijn vanaf 7 augustus 2020 voor zes weken in te zien via de website van de gemeente of bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar telefoonnummer 14-0495.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug