13 augustus 2020 - 18:02
Deel dit artikel:

Natuurvrienden heemkundekring gaan wandelen in natuurgebied Looserplas

Op zondag 16 augustus gaan de natuurvrienden van heemkundekring “De Baronie van Cranendonck” wandelen in natuurgebied De Looserplas in Dorplein.

cranendonck24 / Heemkundekring De Baronie van Cranendonck • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Via Heemkundekring De Baronie van Cranendonck

Tijdens de wandeling wordt, in verband met besmettingsgevaar met het coronavirus, 1,50 meter onderlinge afstand gehouden.

De Looserplas, wel eens abusievelijk naar een zuidelijker gelegen ven De Hoort genoemd, werd in april 2018 open gesteld voor publiek, staat onder beheer van Natuurmonumenten en is ontstaan als afgravingsplas. Galloway-runderen grazen binnen de afrastering.

Vertrek zoals elke derde zondag van de maand om 09.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis te Budel (Blokker). Verplaatsing per auto van Budel naar het startpunt in Dorplein gebeurt bij voorkeur individueel. Bij meerijden is het aantal personen in de auto maximaal twee personen die dan beiden een mondkapje dragen (RIVM bepaling).

Lidmaatschap niet nodig
Behalve mensen die ziekteverschijnselen vertonen is iedereen van harte welkom om deel te nemen. Lidmaatschap van de Heemkundekring is niet vereist maar strekt wel tot aanbeveling.

Meer info over de Looserplas, klik dan hier → https://bit.ly/3fJ6sGv

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug