12 augustus 2020 - 18:17
Deel dit artikel:

Oproep aan Cranendonckers: 'Blijf de coronamaatregelen serieus nemen'

Gemeente Cranendonck heeft op hun site een oproep geplaatst aan hun inwoners. "In het land, maar ook in onze gemeente zien we het overal drukker worden op de markt, in winkels, supermarkten, recreatiegebieden en op andere plekken", aldus de gemeente.

cranendonck24 / - • Beeld - HBL Fotografie

"De aandacht voor het virus ebt weg, de aandacht voor de maatregelen verslapt. Tegelijkertijd constateren we dat het virus bezig is aan een opmars. Het aantal besmettingen stijgt in Nederland, ook in onze regio. Deze ontwikkelingen baren ons ernstige zorgen."

Het coronavirus is nog niet verdwenen. De maatregelen gelden nog steeds:
- Vermijd drukte
- Blijf thuis bij (lichte) klachten, laat je testen en wacht thuis op de uitslag
- Houd 1,5 meter afstand

Voorkomen
De gemeente gaat verder: "De strijd is namelijk nog niet gestreden. De stijging van het aantal besmettingen komt dus niet als een verrassing, maar drukt ons wel met de neus op de feiten. Het virus is niet weg. Kan ons opnieuw hard raken. Laten we voorkomen dat straks scholen, horeca, sportscholen, verenigingen en dergelijke noodgedwongen opnieuw de deuren moeten sluiten."

Burgemeester
Ook burgemeester Roland van Kessel laat van zich horen: “Ik snap dat het voor velen best lastig is om na zo’n lange tijd nog steeds aandacht te hebben voor de coronamaatregelen", zegt hij. "Echter naleving van de maatregelen is nog steeds belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat we de versoepelingen die we verworven hebben, kunnen behouden. Laten we er dus samen voor zorgen dat we de uitbreiding van het virus onder controle houden.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug