Luister
muziek
5 september 2020 - 14:56
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws in Cranendonck Actueel | Week 36

Hier lees je het laatste nieuws van gemeente Cranendonck. Iedere week verschijnen hier de ingekomen aanvragen, verleende vergunningen, werkzaamheden et cetera.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Bekendmakingen
Rectificatie ingekomen aanvragen
Philipsweg 1f, Maarheeze: bedrijfsgebouw Maarheeze

Verleende vergunningen
Pepijn van Herstalstraat 50, Budel: plaatsen van een dakkapel
Moonslaan 22, Maarheeze: herbouw van een woonhuis

Verlenging beslistermijn
Perceel Brasfeest, Perceel Bospad, Perceel Vloeten, Maarheeze: ondernemen met natuur

Besluit aanvraag buiten behandeling
Omgeving Van Sevenbornlaan ong. Soerendonk: plaatsing van wandelkap

Exploitatie- en drank- en horecavergunning verleend
Stationsstraat 14, Maarheeze: exploitatievergunning Cafetaria Maarheeze

Standplaatsvergunning verleend
Sint Josephplein, Budel-Dorplein: permanente dag-week-jaarplaats Adil Catering op donderdag (1 september tot en met 31 december 2020)
Parallelweg, Budel-Schoot: permanente dag-week-jaarplaats Adil Catering op zaterdag (1 september tot en met 31 december 2020)
Keizer Ottostraat, Budel: permanente dag-week-jaarplaats Visspecialiteiten Marc en Dave de Beer op donderdag (1 januari tot en met 31 december 2021)

Wet Milieubeheer - melding
Randweg-Zuid 2, Budel: milieumelding Activiteitenbesluit

Alle officiële bekendmakingen staan op overheid.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de e-mailservice via overuwbuurt.overheid.nl.

Doe mee met World Cleanup Day 2020
Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil.

Aanmelden
Als u ook mee wilt doen aan deze wereldwijde opschoonactie kunt u zich aanmelden via het mailadres k.maas@cranendonck.nl. De gemeente Cranendonck zorgt voor materialen en haalt het verzamelde afval op.

Ook tijdens World Cleanup Day staat ieders gezondheid voorop. En daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen. Ga daarom niet met grote groepen op pad en houd nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.cranendonck.nl.

Maak het oplichters niet te makkelijk
Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

Deze week: Meekijken bij pinnen

Meekijken bij pinnen
Let goed op als u pint. Regelmatig proberen criminelen over de schouder mee te kijken om te zien welke pincode iemand intoetst. Bijvoorbeeld bij de kassa, in de winkel of door vlak achter iemand te gaan staan bij een geldautomaat. Als ze u vervolgens ook uw pinpas afhandig maken, bijvoorbeeld met behulp van een babbeltruc of door zakkenrollerij, halen ze zoveel mogelijk geld van uw rekening.

Meer tips
Wilt u weten waar u op moet letten als u gaat pinnen? En wat u moet doen als u toch slachtoffer wordt? Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Commissievergadering 15 september 2020
Op dinsdag 15 september 2020 vindt er een commissievergadering plaats. Deze vergadering start om 19.30 uur in de zaal Baronie Cranendonck in het gemeentehuis in Budel. De voorzitter is mevrouw C. Gimblett-van Weert

In de raadsvergadering besluit de raad over voorstellen van het college. Om tot een goed besluit te komen of om op de hoogte te blijven van lopende zaken, is er twee weken voor de raadsvergadering een vergadering van de adviescommissie. Tijdens deze commissievergadering verzamelen de raadsleden informatie en kunnen zij een (voorlopig) standpunt meedelen.

Aanmelden en meepraten
Als gevolg van de landelijke maatregelen in verband met de coronacrisis is de vergadering niet vrij toegankelijk voor publiek. Inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen kunnen worden uitgenodigd of zich aanmelden om mee te praten tijdens de bespreking van een onderwerp in de vergadering van de adviescommissie.

Aanmelden kan tot 24 uur voor het begin van de vergadering. Wilt u meer informatie? Of wilt u zich aanmelden voor het meepraten tijdens de vergadering? Neemt u dan contact op met de griffier Peer-Jan Bemelmans via: p.bemelmans@cranendonck.nl of 0495 - 431 134.

Wilt u niet meepraten maar de vergadering wel volgen? De vergadering wordt live uitgezonden via www.cranendonck.nl/webcast

Check de agenda op de site van de gemeente Cranendonck → www.cranendonck.nl/raadsinformatie

Verkeersbesluit verlagen maximum snelheid buiten de bebouwde kom Koenraadtweg en Hugten in Maarheeze
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het instellen van een maximum snelheid van 60 km/u op de Koenraadtweg en Hugten door plaatsing van bord A1 (A01-60zb) en A2 (A02-60ze) uit het RVV1990 (ref.nr. 1273270D).

De stukken zijn vanaf 1 september 2020 zes weken (tot en met 13 oktober) in te zien via de website van de gemeente www.cranendonck.nl. De stukken liggen in die periode ook ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak door te bellen naar telefoonnummer 14-0495.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie