Luister
muziek
10 september 2020 - 19:40
Deel dit artikel:

Frans Valkenburg, oudste inwoner van Cranendonck, overleden op 104-jarige leeftijd

De oudste inwoner van gemeente Cranendonck, Frans Valkenburg uit Maarheeze, is op 104-jarige leeftijd overleden. Donderdagochtend is hij in alle rust heengegaan.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Privé-archief
Advertentie

Valkenburg was tot op late leeftijd nog erg fit. Zo ging hij tot niet lang geleden nog regelmatig zwemmen en naar gymles. Tot voor kort voelde hij zich goed en ging hij nog wekelijks zwemmen. Daarnaast hield hij er ook van om muzikale activiteiten van zijn kinderen en kleinkinderen zoveel mogelijk bij te wonen. Hij was zo nu en dan ook bij verschillende feestelijkheden. Zo verrichte hij - samen met burgemeester Roland van Kessel - in april 2019 de heropening van taverne 't Hof in Maarheeze.

    Bankje
    Burgemeester Van Kessel bracht afgelopen november een bezoekje aan Valkenburg, die toen zijn 104de verjaardag vierde. Samen met hem dronk hij een borreltje op zijn eigen ‘benkske’ in Maarheeze. Dat bankje is gemaakt toen hij 100 werd. Hij is, in prachtig mozaïek, erop afgebeeld als melkende boer.

    ‘Gewoon genieten’
    Op die verjaardag gaf Valkenburg ook prijs hoe hij zo oud is geworden. “Gewoon genieten, doorgaan met ademen en af en toe een borreltje.”

    Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

    Deel dit artikel:
    Advertentie



    Ga terug
    Advertentie
    Advertentie