Luister
muziek
12 september 2020 - 14:00
Deel dit artikel:

Buulder Buk hakt knopen door: geen optochten en Ut Get Beginne

Het bestuur van c.v. Buulder Buk heeft afgelopen week enkele stevige knopen doorgehakt. Deze week werd bekend dat er geen nieuwe prinsenparen worden gekozen. Nu maakt Buulder Buk ook bekend dat de optochten sowieso niet doorgaan en Ut Get Beginne niet zal plaatsvinden op 11 november. Wel is er een alternatief voor de Buulse Zittingen.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Buulder Buk
Advertentie

Na de afstemming binnen de regio met de overige verenigingen uit Cranendonck, Leende en Sterksel kwam al naar buiten dat er in 2021 geen opvolging zal worden uitgeroepen voor de huidige prins Bart I en prinses Ingrid in Budel. Het is volgens Buulder Buk niet mogelijk om een volwaardig carnaval te organiseren, waarbij de gezondheid van iedereen gewaarborgd blijft. Veel activiteiten vragen een lange tijd van voorbereiding waarbij een grote inzet van vrijwilligers gevraagd wordt. Nu heel veel tijd en energie stoppen in activiteiten waarvan uiteindelijk de doorgang zo goed als zeker onmogelijk is, dat is voor het bestuur van de Buulse carnavalsvereniging niet reëel.

"Alle groepen, deelnemers aan de optochten en verdere medewerkers aan alle activiteiten rondom carnaval van c.v. Buulder Buk hebben recht op een duidelijk standpunt en een heldere beslissing", stelt de vereniging. "Gegeven de huidige omstandigheden en de verwachting dat dit nog zeker tot aan carnaval 2021 gaat aanhouden, is vrijwel het gehele programma voor carnaval 2021 van de agenda gehaald. Buulder Buk: "De aftrap met Ut Get Beginne gaat in 2020 niet plaatsvinden op de elfde van de elfde en er komt natuurlijk ook geen receptie en Boerenbrulluft. Het bezoeken van scholen en instellingen met senioren zal waarschijnlijk ook niet mogelijk gaan zijn. Om wagenbouwers en groepen nu al duidelijkheid te geven is er besloten dat zowel de Jeugdoptocht op zaterdag als de Grote Optocht op dinsdag niet door de Buulse straten zullen trekken."

Buul op de Stuul
Naast alles wat niet kan, is er toch ook nog wat over wat wel zou moeten kunnen. Zo zal de redactie van het Bokkenblaaike aan de slag gaan om ook in 2021 een uitgave van dit jaarlijkse huis-aan-huisblad bij alle inwoners van Budel te bezorgen. Ook ziet de vereniging mogelijkheden om een alternatief te bedenken voor de jaarlijkse Buulse Zittingen. En omdat iedereen toch zal moeten blijven zitten heeft men even voor de naam 'Buul op de Stuul' gekozen. Zodra dit initiatief meer vorm krijgt zal dit bekend worden gemaakt.

Kijken naar mogelijkheden
Ook wordt een beroep gedaan op ieders creativiteit. Ten eerste komt er in 2021 een vervolg op de eerste badge en pin die in het kader van het jubileum zijn gemaakt. "Verder hopen we dat iedereen creatief gaat nadenken over wat er wel mogelijk is om tussen vrijdag 12 februari en dinsdag 16 februari een carnavalsgevuul in Buul te krijgen", zegt de vereniging. "Deel je gedachten en suggesties hierover gerust met ons. Want carnaval is toch iets dat we samen zullen moeten maken, ook als de afstand onderling dan 1,5 meter moet zijn."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie