16 september 2020 - 09:52
Deel dit artikel:

Sv Budel verder in bekertoernooi na winst op Rood-Wit'67

In een vermakelijke derby heeft sv Budel de derde en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi ook gewonnen. Met 1-5 zetten zij Rood-Wit’67/PLUS opzij. De goals zijn gemaakt door allemaal verschillende doelpuntenmakers.

cranendonck24 / Sv Budel • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In het eerste kwartier wist vijfdeklasser Rood Wit’67 met veel inzet en power het niveau gelijkwaardig te houden ten opzichte van sv Budel, dat in de 3de klasse speelt. In de laatste 20 minuten van de eerste helft wist sv Budel toch afstand te nemen. Allereerst wist Rens Vrijsen met een mooi afstandsschot de 0-1 te maken en enkele minuten later maakte Steef Vasen met een fraaie kopbal de 0-2. Niet heel veel later scoorde Rik Bogers de 0-3. Vlak voor rust kreeg de ploeg uit Budel-Dorplein nog een penalty. Don Driessen stompt een bal goed uit zijn strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er een strafschop in die feilloos afgerond werd.

Nog meer goals
Na rust kwam sv Budel niet meer in de problemen. De ingevallen Thomas Beerten bood Roel van Geldorp een open kans en deze werd dan ook benut: 1-4. De score had inmiddels nog hoger kunnen uitvallen, maar sv Budel liet dit na. Een kwartier voor tijd werd het 1-5 toen de net ingevallen Youri Bogers met een eigen actie de eindstand op het scorebord wist te zetten.

Debuut
Luuk Smolenaars verving Don Driessen na 66 minuten in het doel bij sv Budel en daarmee maakt de jonge goalie zijn officiële debuut in sv Budel 1. Door de overwinning heeft sv Budel met 9 punten uit 3 wedstrijden de 2e ronde van het bekertoernooi bereikt.

Start competitie
Na drie goede bekerwedstrijden begint sv Budel volgende week aan de competitie in de 3e klasse D. De Bulander start met een thuiswedstrijd tegen Reusel Sport. De ploeg uit Reusel was vorig jaar de grote concurrent van sv Budel om de derde plaats. De wedstrijd wordt op het eigen sportpark gespeeld en start om 14.30 uur.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Pupil van de week
Pupil van de Week bij de wedstrijd sv Budel-Reusel Sport is Mees van Heugten. Mees is 10 jaar en zit in groep 8 van de Triolier in zijn woonplaats Budel. Mees speelt bij sv Budel in de JO12-3 en speelt daar het liefst als linksbuiten. Bij sv Budel is hij fan van zijn vader Joost van Heugten die bij het 35-plus-team nog wekelijks de sterren van de hemel speelt. Mees zijn favoriete clubs buiten sv Budel zijn PSV en Liverpool en zijn favoriete spelers zijn Bergwijn, Ihattaren en Salah. Naast voetballen vindt Mees het leuk om te gamen, te zwemmen en buiten te spelen. Dat laatste doet hij het liefst bij de club.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug