Luister
muziek
20 september 2020 - 11:22
Deel dit artikel:

Proef tariefzak in Cranendonck om afval nog beter te scheiden

De gemeente Cranendonck staat voor een schone en duurzame leefomgeving waar ze zo veel mogelijk afval scheiden en grondstoffen hergebruiken. Om hun doelstelling om minder restafval te produceren te realiseren, starten ze een proef met de restafval tariefzak.

cranendonck24
  / Gemeente Cranendonck
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Vanaf 1 oktober 2020 heb je - tijdens de proefperiode - de mogelijkheid om naast de huidige afvalcontainer je restafval aan te bieden in een speciale tariefzak. Vanaf oktober 2020 kun je op drie manieren je restafval aanbieden:

  • via je huidige restafvalcontainer (de grijze kliko van 140 of 240 liter);
  • via een nieuwe tariefzak (40 liter);
  • inleveren op de Milieustraat.

De tariefzakken zijn – per rol van 10 stuks - te koop in verschillende supermarkten in Cranendonck, op de Milieustraat en in het gemeentehuis. Restafval wordt alleen opgehaald indien je gebruikmaakt van de restafvalcontainer of de speciale tariefzak.

Ophaalfrequentie
Ook het ophalen van het restafval wijzigt. De restafvalcontainer wordt vanaf oktober 1 keer per 8 weken opgehaald. De nieuwe tariefzak van 40 liter wordt vanaf oktober 1 keer per 2 weken ingezameld. De exacte data vind je in de afval-app of op afvalkalender.cranendonck.nl.

De mogelijkheden voor op een rij vind je HIER.

Besparen door goed scheiden
Het meeste afval kan worden gerecycled en als grondstof worden hergebruikt. Op de afvalscheidingskaart en in de afval-app kunt u zien welk afval waar thuis hoort. Het is pas restafval wanneer je dat wat je weggooit, niet kwijt kunt in één van de andere afvalstromen.

Door afval thuis goed te scheiden, merk je dat je bijna geen restafval meer hebt. Hierdoor wordt het gebruik van de tariefzak aantrekkelijk. Door goed te scheiden – keukenafval (GFT), plastic (PMD) en luiers apart – ruikt restafval niet en ontstaat er geen overlast.

Samen zorgen we voor een beter en schoner Cranendonck en bespaar je op de kosten voor afval.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie