Luister
muziek
22 september 2020 - 11:53
Deel dit artikel:

Sint Jorisgilde raapt flinke stapel zwerfafval op in Budel

Leden van het Sint Jorisgilde hebben behoorlijk wat zakken vol zwerfafval opgeraapt rondom het sportpark in Budel. Afgelopen zaterdag gingen ze tijdens de World Cleanup Day, met grijpers in de aanslag, het afval te lijf.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Sint Jorisgilde Budel
Advertentie

Voor velen is het misschien wel dagelijks een bron van ergernis. Het zwerfafval dat zomaar overal op de straten en in de bermen terecht is gekomen. Fijn dat er dan initiatieven zijn zoals de World Cleanup Day afgelopen zaterdag. Acties om een breder publiek bewust te maken van het feit dat zwerfafval voor een groot deel verantwoordelijk is voor de plasticsoep in de wereldoceanen.

Nu heeft het zwerfafval van Budel nog een hele weg te gaan om in die soep terecht te komen, maar het leek het Sint Jorisgilde Budel toch een goede gedachte om de handen uit de mouwen te steken en actief mee te helpen aan een schoner Budel. Een aantal leden heeft daarom afgelopen zaterdag zwerfaval verzameld op het terrein rondom De Vaandrig aan de Poelderstraat. Ook de parkeerplaats bij Zuiderpoort, de Poelderstraat en het trimpad rondom het sportpark en tennisbanen is nagelopen met grijpstok en vuilniszak, als wapens in de strijd tegen het zwerfafval. Positief waren de waarderende reacties die de rapers kregen van passanten.

Bewustwording
"Nu maar hopen dat dit initiatief vervolg krijgt en het bij enkelen misschien heeft bijgedragen aan een stukje bewustwording", zegt het Sint Jorisgilde. Een aardige stapel zakken gevuld met zwerfvuil in variatie van bierblik tot fietsenslot en zakjes hondenpoep tot en met twee barbecues, tuinstoel, een flink stuk karton en een fietsenwiel was het resultaat na enkele uurtjes rondstruinen rondom het sportpark.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie