16 oktober 2020 - 06:08
Deel dit artikel:

Infoavonden over toekomst De Smeltkroes uitgesteld

De bijeenkomsten over de toekomst van De Smeltkroes in Maarheeze gaan niet door. Het is onmogelijk om een fysieke bijeenkomst als deze op dit moment te organiseren, vanwege de coronamaatregelen.

cranendonck24 / Gemeente Cranendonck • Beeld - Harm van Leuken

De gemeente Cranendonck wilde 20 en 27 oktober in gesprek met de inwoners van Maarheeze over de toekomst van De Smeltkroes. Ze willen nader onderzoeken wat de waarde is van De Smeltkroes en met de aanwezigen in gesprek gaan over de exploitatiemogelijkheden voor de toekomst.

Het huidige uitbatersechtpaar heeft aangeven per 1 juli 2021 te willen stoppen. Ze hebben De Smeltkroes vanaf de oplevering in 1982 uitgebaat, maar gaan nu met pensioen.

De gemeenteraad heeft aangegeven dat er in het kader van burgerparticipatie steeds meer inwoners betrokken zullen worden bij de toekomst van de voorzieningen in haar dorpskern. Daarom wil de gemeente graag in gesprek met de inwoners. De gemeente wil op de avonden info verzamelen over de waarde van De Smeltkroes voor de gemeenschap en de rol die inwoners zouden kunnen en willen vervullen in een toekomstige exploitatie.

Nieuwe datum
De bijeenkomsten waren aangekondigd voor 20 en 27 oktober. Echter vanwege de nieuwe coronamaatregelen van deze week, blijkt het onmogelijk om deze fysieke bijeenkomsten door te laten gaan. "Om dit soort processen te doorlopen is een actieve en fysieke aanwezigheid van essentieel belang", stelt de gemeente. "Daarom willen we alle geïnteresseerden vragen om zich te melden op onderstaand mailadres en dan houdt procesbegeleider, Dietmar Schrijnemakers, je op de hoogte van het vervolg. Een en ander zal natuurlijk mede afhankelijk zijn van de Covid-19-maatregelen."

Wil je bericht ontvangen wanneer de nieuwe bijeenkomsten worden gepland en wil je je hiervoor aanmelden. Stuur dan een e-mail naar ToekomstSmeltkroes@cranendonck.nl. Eind volgende week informeren we je hoe en wanneer de bijeenkomsten worden gehouden.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug