Luister
muziek
20 oktober 2020 - 11:40
Deel dit artikel:

Bart Poell terug met Intertoys in Budel en slaat vleugels uit naar Weert

Bart Poell heeft de lichtbak van Intertoys weer aan zijn winkelpand aan de Nieuwstraat in Budel hangen. Dat was daar even weg na een faillissement van de speelgoedwinkelketen, maar inmiddels kijkt hij vol vertrouwen richting de feestmaand. En pakt hij samen met zijn broer uit in Weert.

cranendonck24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

In februari 2019 wordt Intertoys failliet verklaard en overgenomen door een investeringsmaatschappij. Ondanks dat Bart een franchise bezit en in principe door mag gaan, besluit hij later toch afstand te doen van het merk. Hij was het vertrouwen in het bestuur kwijt. “Een kerngezond bedrijf dat binnen vijf jaar naar de kloten is geholpen”, vertelt hij. “Er werden artikelen te laag verkocht waardoor wij geen winst draaiden. En omdat ze met hetzelfde bestuur verder zouden gaan, hebben we besloten daar niet bij aangesloten te blijven. Dan gaan we maar naar Top1Toys toe of zo.”

Mislukt avontuur
Maar toen kwam het idee van Jase & Joy van retail-serviceorganisatie Euretca. Al kwam dat idee nooit echt van de grond. “We wilden twee YouTubers hebben die iedere week thuis een filmpje maakten en dat zo speelgoed werd gepromoot. Maar dat kwam niet echt tot zijn recht. Niet alleen hier in Budel, maar nergens”, legt Bart uit. “De directie heeft het niet goed aangepakt. Ze gingen op een avond in een winkel zitten met twee kinderen, de directeur en een joekel van een camera. Dan denk ik: pak thuis een gsm, ga in de keuken zitten, maar niet met die ‘dure’ mensen erbij. Die kosten dan tig euro per uur.”

Uiteindelijk heeft Euretca het concept van Jase & Joy laten vallen. Door corona ging het minder goed met de kledingzaken die het retailbedrijf bezat. “Alle bedrijven die niet goed liepen, hebben ze toen afgestoten. Zo ook Jase & Joy.”
Bart zit daarna met zijn handen in het haar. Intertoys was inmiddels weer onderdeel van Blokker en de ondernemer wil terug naar de winkelketen. “Blokker heeft een goede directeur aangetrokken en goede inkopers neergezet die verstand hebben van speelgoed”, legt Bart uit. Nu floreert de speelgoedwinkelketen weer.

Weert
Dat blijkt ook uit het openen van nieuwe locaties door het hele land. Hier in de regio opent bijvoorbeeld binnenkort een filiaal in Valkenswaard. Daarnaast steekt Bart ook zijn handen uit de mouwen voor een vestiging in Weert. Dat doet hij samen met zijn broer Jan. “Dat doen we voor de nieuwe uitdaging.” De winkel aan de Langstraat is een stukje groter dan die in Budel. “De eerste spullen komen nu binnen, dus het begint ergens op te lijken.” Volgende week zal de winkel waarschijnlijk opengaan.

Sinterklaas
Zo timmert Bart Poell aan de weg in de regio en probeert hij Intertoys weer terug op de kaart te zetten in Cranendonck. En dat met december in het verschiet. “Dat levert wel veel stress op”, vertelt Bart. “Ik ben altijd blij als Sinterklaas komt, maar ook heel blij als hij weer weg is.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie