Luister
muziek
31 oktober 2020 - 11:54
Deel dit artikel:

Basisschool gemiddeld op 800 meter fietsafstand in Cranendonck

In gemeente Cranendonck moet je gemiddeld 800 meter fietsen om bij een basisschool te komen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee ligt het Cranendonck gemiddelde iets boven het landelijke.

cranendonck24
  / CBS
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

In heel Nederland is de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde basisschool op de fiets ook 0,6 kilometer. Dat is 0,1 kilometer minder dan met de auto. In de Utrechtse gemeente Eemnes is het verschil tussen fiets en auto het grootst, met 0,4 kilometerin het voordeel van de fiets. Op wijkniveau zijn de verschillen tussen de afstand met de fiets en auto het grootst in Lelystad. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over 2019 van de Nabijheidsstatistiek van het CBS, op basis van data van de Fietsersbond.

In de Nabijheidsstatistiek wordt de gemiddelde afstand met de auto berekend tussen woningen en voorzieningen zoals huisartsen, bibliotheken en scholen. Dankzij een nieuwe samenwerking tussen het CBS en de Fietsersbond zijn dergelijke berekeningen sinds kort ook mogelijk voor fietsroutes.

Autovrije schoolomgeving
Veilig Verkeer Nederland stimuleert schoolgaande kinderen van de basisschool te voet of op de fiets naar school te komen en pleit voor een autoluwe, of nog liever, autovrije schoolomgeving. Ook de Fietsersbond zet zich in voor een fietsveilige omgeving voor basisschoolkinderen. In gemeente Cranendonck is er geen verschil tussen reisafstand met de fiets of auto.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie