Luister
muziek
31 oktober 2020 - 16:17
Deel dit artikel:

Meedenkbijeenkomsten over toekomst Smeltkroes opgesplitst in kleine groepen

De bijeenkomsten over de toekomst van De Smeltkroes in Maarheeze zijn opgesplitst in groepen van maximaal zes personen. Dat is naar aanleiding van afgelopen persconferentie besloten. Daarin werd gezegd dat op korte termijn verdere verspreiding van het coronavirus niet uitgesloten is.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben dinsdag een sterk beroep gedaan op iedereen om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Voor de meedenkbijeenkomsten over de toekomst van De Smeltkroes betekent dit dat de deze wel mógen plaatsvinden, maar de organisatoren vinden dat ze het niet kunnen maken om dit nu fysiek door te laten gaan.

Verantwoordelijkheid nemen
"We zitten dus met een dilemma", stellen de organisatoren. "Want hoe belangrijk het ook is om elkaar in dit gezamenlijke participatieproces persoonlijk te ontmoeten, de gezondheid van ons allemaal en de borging ervan staan voorop. Het belang om dit soort processen fysiek te doorlopen staat lijnrecht tegenover het risico van besmettingen. Het zal duidelijk zijn dat we in dit dilemma als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen en altijd kiezen voor gezondheid en veiligheid van inwoners." Tegelijkertijd vinden ze niet stil kunnen blijven staan en moeten en willen ze verder: voor de toekomst van De Smeltkroes in Maarheeze.

Inventarisatie
Er wordt nu een eerste digitale bijeenkomst georganiseerd om het proces toe te lichten en onder andere te inventariseren wat de waarde is van De Smeltkroes, hoe participatie in Maarheeze leeft en welke criteria van belang zijn voor een duurzame Smetkroes. "Ook wil ik dan inventariseren wie er actief zou willen plaatsnemen in een werkgroep om dit samen nader te onderzoeken en de kaders van de toekomstige Smeltkroes verder vorm te geven", zegt Dietmar Schrijnemakers, projectleider Toekomst de Smeltkroes Maarheeze.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie