Luister
muziek
11 november 2020 - 11:11
Deel dit artikel:

Schilder Ruben van der Kruis uit Maarheeze genomineerd voor vakprijs

De Maarheezer schilder Ruben van der Kruis kan een mooie vakprijs winnen. Zijn nieuwbouwproject ‘De Dorpswoning te Leenderstrijp’ is genomineerd voor de volgende en laatste ronde van de Nationale SchildersVakprijs. Hij dingt mee in de categorie 'Nieuwbouw en renovatieschilderwerk'.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - YouTube SchildersVAKTV
Advertentie

De woning in Leenderstrijp is aan de buitenzijde voorzien van hoogwaardig schilderwerk. Ook het kleuradvies is door Van der Kruis gedaan. Het bestond uit originele en strakke kleurencombinaties in warme tinten. Het werk is uitgevoerd in samenwerking met zijn leerlingschilder.

"Het project toont de diverse facetten van het schildersvak", vertelt de Maarheezenaar. "De perfecte combinatie van authentiek schilderwerk met de kwast en de moderne toepassing met een spuitapplicatie. Door gebruik te maken van de juiste technieken is er wederom een topresultaat bereikt. Strakke gevels en een vette spekachtige glans op het houtwerk."

Met paplepel ingegoten
Ruben van der Kruis is met zijn 39 jaar één van de jongste genomineerden van Nederland. De liefde voor het vak is hem met de paplepel ingegoten, maar zijn vakkennis is hem niet zomaar komen aanwaaien. Na zijn opleiding aan het SintLucas in Boxtel is hij in 1997 begonnen in het schildersbedrijf van zijn vader. Pas na vele jaren schuren, strijken en lakken is Ruben in 2016 gestart met zijn eigen Van der Kruis Vakschilders, “Een jong bedrijf met passie voor de oude ambacht”. Deze nominatie ziet de schilder dan ook als erkenning voor het vak dat hij met veel passie en plezier doet. In 2018 heeft hij gewonnen in de categorie 'Onderhoudsschilderwerk' en won hij ook de publieksprijs.

Nationale SchildersVakprijs
De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt jaarlijks uitgereikt door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl. In totaal worden zes prijzen uitgereikt in drie categorieën. De juryprijs en de categorieprijzen worden bepaald door een vakkundige jury. De winnaar van de publieksprijs is het project met de meest aantal stemmen van het publiek.

Stemmen
Met negen andere genomineerden maakt Van der Kruis in december kans op de publieksprijs, de overall-vakjuryprijs en op de Klanttevredenheidspluim 2020. Je kunt Van der Kruis helpen de publieksprijs te winnen, door HIER te stemmen. De uitslag volgt op 1 december. In onderstaande video legt de schilder nog eens uit wat hij zoal bij de woning heeft gedaan.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie