Luister
muziek
24 november 2020 - 05:55
Deel dit artikel:

Al meer dan 1200 handtekeningen voor petitie tegen overlast van azc

Afgelopen vrijdagavond startte een groep inwoners van Maarheeze en Budel een petitie tegen de overlast van asielzoekers op het Cranendonckse azc. Nu, ruim drie dagen later, staat de teller van het aantal handtekeningen al op meer dan 1200.

cranendonck24
  / -
  • Beeld - Harm van Leuken
Advertentie

Met de petitie hopen de initiatiefnemers veel handtekeningen op te halen die ze vervolgens bij de burgemeester en gemeenteraad kunnen aanbieden. "Zodat er wel harde actie ondernomen moét worden vanuit de gemeente én de landelijke politiek", staat bij de petitie te lezen. Die petitie vind je HIER. Volgens de initiatiefnemers van de petitie zijn er voldoende signalen dat het azc overlast veroorzaakt, maar wordt er te weinig mee gedaan.

De gemeenteraad van Cranendonck heeft vorige week maandag vergaderd over de gebiedsontwikkeling van het asielzoekerscentrum in Budel. Er klonken kritische noten na de aanhoudende overlast van een groep azc-bewoners. In een video legt het COA uit wat zij de komende jaren van plan zijn met het terrein van de Nassau-Dietzkazerne. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Militair terrein
Het terrein heeft nu nog een militaire bestemming, omdat hier vroeger een kazerne zat. In 2014 is het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) begonnen met het opvangen van asielzoekers. Dat willen ze graag nog een tijdje blijven doen. Maar dat kan alleen als de bestemming van de grond klopt met het gebruik ervan. De gemeente kan de bestemming te wijzigen. Dat zou in het geval van de voormalige kazerne een dubbelbestemming worden: militair en asielopvang. COA maakt dan gebruik van 23 hectare grond voor opvang. Defensie is eigenaar van het 90 hectare grote terrein.

Twintig jaar
Het COA wil de komende twintig jaar fors investeren in het azc in Budel. Joeri Kapteijns, bestuurslid van het COA, ligt dit toe. Vooral de kwaliteit van de opvang wordt met een investering verhoogt. "We gaan niet wijzigen in omvang of in aantallen", vertelt Kapteijns. "We denken dat we door een goede investering een betere locatie kunnen creëren met een betere woonomgeving voor onze bewoners."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie