Luister
Live
25 november 2020 - 16:02
Deel dit artikel:

De Borgh richt cultuurcommissie op: 'Mensen die wegblijven een gemiservaring bezorgen'

Multifunctioneel centrum De Borgh in Budel heeft nu een eigen cultuurcommissie. Daarmee wil de ontmoetingsplek cultuur 'weer op de kaart zetten in Cranendonck', zoals ze zeggen in een persbericht. De commissie wordt gevormd door Els Aerts, Addie Compen, Angeline Damen, Boy Jansen, Johan Mathijssen, Kris Derks, Marjo Cox en Wil Kuijpers.

cranendonck24 / - • Beeld - Jos Meusen (E.M.M. tijdens de officiële opening van De Borgh)

In maart 2020 is de nieuwe Borgh in Budel geopend. Kort daarna kwamen ze op hun gat te zitten door de coronacrisis. "Deze prachtige accommodatie verdient het om zoveel mogelijk inwoners van Cranendonck en omstreken te laten genieten van het gebouw middels haar theater, vergaderzalen, bibliotheek, tentoonstellingsruimtes en sportzaal", stelt het bestuur.

De Borgh wil uitgroeien tot een cultuurtempel. Daarin zit dan theater, cabaret, muziek, lezingen, film tentoonstellingen, dans, kindervoorstellingen enzovoort. Om dit te verwezenlijken is de Cultuur Commissie Cranendonck (CCC) in het leven geroepen. Deze commissie wil ontmoeting en ontplooiing stimuleren en het rijke culturele leven in onze gemeente verder versterken en verrijken. "Dit doen we door ieder jaar een rijk gevarieerd programma aan te bieden aan de bewoners van Budel, Soerendonk, Gastel en Maarheeze. En uiteraard zijn alle inwoners in de regio en ook uit België van harte welkom."

Programmering
Het multifunctionele centrum in Budel wil een flitsende start maken. "Het is een hele uitdaging, zeker in deze coronaperiode", zegt De Borgh. "We willen de mensen die wegblijven een gemiservaring bezorgen. Met andere woorden: de commissie is erg ambitieus om toonaangevende artiesten en kunstenaars aan ons te binden. Maar er zal zeker ook veel ruimte zijn voor aanstormend talent. We streven er naar om in het winterseizoen 2021-2022 onze eerste programmering te kunnen publiceren. En wellicht dat in het voorjaar van 2021 er al een eerste voorzichtige programmering mogelijk is." Mocht er meer nieuws zijn, dan lees je het hier op Cranendonck24.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug