Luister
Live
27 november 2020 - 09:00
Deel dit artikel:

Ministerie investeert 323.000 euro in Keyport

Op het stadhuis in Weert is donderdag de regionale MKB-Deal ondertekend. De extra bijdrage aan de regio, van 323.000 euro, is een investering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

cranendonck24 / - • Beeld - Keyport

De investering komt voort uit het landelijke MKB-Actieplan. Dit actieplan werd in 2018 door staatssecretaris Mona Keijzer in 2018 gepresenteerd. Bedoeld als impuls voor het brede mkb.

Staatssecretaris Mona Keijzer was virtueel aanwezig bij de ondertekening. Wethouder Martijn van den Heuvel en Keyport-programmamanager Ton Hagelstein waren op locatie. Volgens Keyport biedt deze deal MKB-ondernemers uit de regio Midden-Limburg en Cranendonck de kans om sneller en sterker uit de crisis te komen.

“Of het nu gaat om het opleiden van vakmensen of het versterken van kennisnetwerken: gemeenten en provincies weten vaak het beste wat het mkb in de eigen regio nodig heeft. Daarom wil ik met de MKB-deals niet het wiel opnieuw uitvinden, maar geven we wat al draait een extra zet. Zo krijgen ondernemers de ondersteuning die op hen is toegesneden”, stelt staatssecretaris Keijzer.

Kracht van onze regio
Angely Waajen, wethouder gemeente Roermond, herkent de noodzaak voor een extra impuls aan het MKB. “Het MKB is de kracht van onze regio. Vliegwiel en banenmotor voor economische groei. En dat staat onder druk. We zien dat de wereld in rap tempo verandert. Covid-19 heeft impact, we moeten van lineair naar circulair, de regionale arbeidsmarkt krimpt en digitalisering en robotisering worden van steeds groter belang. De MKB-ondernemer beschikt niet altijd over voldoende kennis en capaciteit om al deze ontwikkelingen het hoofd te bieden. Keyport is de partij die de MKB ondernemer bij deze vraagstukken helpt. Met de MKB-deal gaat dat nog beter lukken.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug