Luister
muziek
6 december 2020 - 11:00
Deel dit artikel:

Cathy superpopulair op Insta: 'Leuk om mijn leven te delen'

Cathy van Cranenbroek (23) ken je wellicht wel van haar achternaam. Maar los van de Budelse firma van haar vader bouwt Cathy aan haar eigen imperium. Online op Instagram. Daar heeft ze bijna 50.000 volgers en sleept ze samenwerkingen met verschillende merken binnen. Ze noemt zich dan ook met recht een influencer. “Ik doe het om mensen te inspireren en ze bekend te laten worden met nieuwe producten, plaatsen, diensten et cetera. Niet om er geld aan te verdienen.”

cranendonck24
  / Instagram @cathyvancranenbroek
Advertentie

De allereerste foto plaatst Cathy op 2 juli 2013 op haar Instagrampagina. Het is een foto van een vrachtwagen van Van Cranenbroek. Daarop staat Cathy gigantisch afgebeeld op de zij- en achterkant. “Steeds meer vriendinnen werden destijds actief op Instagram. Toen ik zag dat ze leuke samenwerkingen kregen wilde ik dat ook graag”, vertelt Cathy. En dat is haar inmiddels gelukt. “Ik denk dat ik ongeveer drie jaar geleden begonnen ben met het aangaan van samenwerkingen met andere bedrijven.”

Bikini- en kledingwinkel
Inmiddels trakteert ze haar volgers veelal met foto’s in bikini en sportwear, al is het nooit een droom van haar geweest. “Nee, ik heb er altijd van gedroomd bij Van Cranenbroek te gaan werken. Ik vind het jammer dat ik minder tijd heb voor Instagram, maar hopelijk vind ik een manier om dit te kunnen blijven combineren. Een eigen bikini- en kledingwinkel zou ik ook super vinden, maar misschien valt dit later ook te combineren.”

Fulltimebaan
Die baan bij Van Cranenbroek heeft ze inmiddels te pakken. Sinds september is ze er fulltime aan het werk. “Ik hoop dat ik voor het bedrijf veel kan betekenen in de onlinewereld zodat klanten beter geïnformeerd kunnen blijven.”
Voor wie denkt dat Cathy de hele dag met Instagram bezig is, heeft het dus mis. Ze is ook nog druk met het afronden van haar studie. “Toen ik nog middenin mijn studie zat, had ik genoeg tijd om elke avond een nieuwe healthy maaltijd voor te bereiden en me aan mijn sportschema te houden. Naast het schoolwerk wat ik moest doen, had ik meestal genoeg tijd om mijn Instagram bij te houden. Nu ik aan het werk ben, heb ik hier minder tijd voor. Ik probeer hier toch een middenweg in te zoeken.”

Ze haalt nu dan ook nog geen volwaardig inkomen uit Instagram. “Als ik dat zou willen, dan zou dat zeker lukken. Echter, ik bouw liever iets op voor later. Met mijn HBO-diploma kan ik een goede baan krijgen. Instagram is onvoorspelbaar door het flexibele inkomen. Niet te vergelijken met een vast inkomen waarmee bepaalde kosten betaald moeten worden.”

Samenwerkingen
Cathy blijft online lekker groeien. Met een goede samenwerking ziet ze haar volgersaantal omhoogschieten. “Dat verschilt van dag tot dag. Ik heb laatst een samenwerking gehad met FHM waardoor ik 2.500 volgers op een dag erbij heb bijgekregen. Als ik een langere tijd niks post, verlies ik ook gemakkelijk tientallen tot een aantal honderd volgers.”
Doelen voor haar Instagrampagina stelt ze niet. “Maar als ik een Instagram-influencer kan worden voor een bedrijf waar ik een vast contract en inkomen heb, dan zou ik dit zeker overwegen.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie