Luister
muziek
12 december 2020 - 11:25
Deel dit artikel:

Keet uit Boudriepark verwijderd: 'Herhaling van vernieling voorkomen'

De keet in het Boudriepark in Budel is verwijderd door de gemeente. Een woordvoerder zegt: "De keet is verwijderd omdat er steeds minder gebruik van werd gemaakt. Daarnaast hebben vorig jaar rond de jaarwisseling vernielingen plaatsgevonden. We willen herhaling voorkomen."

cranendonck24
  / -
Advertentie

In maart 2019 werd de ontmoetingsplek voor jongeren volledig opgeknapt. Zo werd het opnieuw geverfd en zag je niets meer van de daarvoor zo vervallen ogende keet.
Maar rond de jaarwisseling die daarop volgde, werd een ravage aangericht met vuurwerk. Ook werd er brand gesticht in de keet. Een omwonende doofde het vuurtje. Daarna uitten buurtbewoners hun onvrede over overlast vanuit de hangplek.

Overlast beperkt
Gemeente Cranendonck heeft nu dus ingespeeld op de gebeurtenissen rond de jaarwisseling van vorig jaar, ondanks dat vuurwerk afsteken dit jaar verboden is. "De overlast was in 2020 beperkt, daar zijn in 2019 maatregelen voor getroffen", zegt de woordvoerder van de gemeente tegen Cranendonck24.

In gesprek met inwoners
"De keet is definitief verwijderd. We gaan graag in gesprek met inwoners over behoeften ten aanzien van (ontmoetingsplaatsen in) hun leefomgeving en de wijze waarop we daar samen invulling aan kunnen geven."

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie