Luister
muziek
15 januari 2021 - 13:30
Deel dit artikel:

GGD Brabant-Zuidoost stroopt de mouwen op en start vaccineren

Vandaag is GGD Brabant-Zuidoost gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers. Het vaccineren vindt plaats in het Indoorsportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan.

cranendonck24
  / GGD Brabant-Zuidoost
  • Beeld - Directielid Thieu Smeets stroopt ook de mouwen op en vaccineert mee
Advertentie

Zeven dagen per week gaat de GGD daar de vaccinaties verzorgen. In de eerste periode worden er ruim 400 vaccinaties per dag gezet. Het aantal vaccinaties dat gezet kan worden is afhankelijk van de levering van het aantal doses.

“We zijn blij dat we als GGD Brabant-Zuidoost naast het testen, het bron,- en contactonderzoek nu ook het vaccineren toe kunnen voegen aan de mix van ingrediënten die ons hopelijk snel van dit virus verlost”, vertelt Gonny van Loon, programmanager COVID-19 van de GGD Brabant-Zuidoost. “Er is de afgelopen weken met allerlei landelijke en regionale partners, waaronder de Veiligheidsregio, hard gewerkt om ook dit project te realiseren. Zorgvuldigheid vóór snelheid is het devies geweest. We hebben deze locatie gekozen omdat wij hier de mogelijkheid hebben om op te schalen en meer vaccinaties kunnen zetten, zodra de leveringen van de vaccins dat toelaten.”

GGD vervult rol van ‘prikker’
Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de vaccinatiestrategie ( wie komt wanneer aan de beurt) en verzorgt de publiekscampagne, het RIVM is verantwoordelijk voor de medische informatie rondom de vaccins en de communicatie met professionals. De GGD zet de prik bij de doelgroepen die VWS aan de GGD toewijst. Daaromheen organiseert de GGD de locaties, het personeel op locatie en faciliteert de GGD GHOR Nederland dat mensen een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.

Vragen over vaccineren
Zodra mensen aan de beurt zijn voor een vaccinatie ontvangen zij een uitnodiging met daarin de benodigde informatie. Tot die tijd is informatie te vinden op:
www.coronavaccinatie.nl of via het telefoonnummer 0800-1351
Vragen en antwoorden coronavaccin | RIVM
Vaccinatiestrategie - Tijdschema | Publicatie | Rijksoverheid.nl – wie is wanneer aan de beurt?

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie