Luister
muziek
18 januari 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

44-jarig jubileum van CV De Flausmause, net even wat anders

Het plan is er, om met de CV De Toeters uit Budel-Schoot precies elf jaar na het vorige jubileumfeest het Stationsplein weer om te dopen tot ‘Flausmauseplein’ om het 44-jarig jubileum te vieren. Echter, net als voor vele evenementen het afgelopen jaar, gooit corona roet in het eten.

cranendonck24
  / Sandy van der Sanden
  • Beeld - CV De Flausmause
Advertentie

“Hoewel we dit graag met alle verenigingen uit Cranendonck en omstreken hadden willen vieren, hebben we het nu binnen de vereniging gehouden, allemaal vanuit huis”, vertelt Cindy Houben. “Het is beter dan niets, dus we maken er wat van.”

Het begint allemaal 44 jaar geleden als tien bevriende stellen samen vakantie vieren in Oostenrijk. Onder het genot van een biertje ontstaat het idee om carnavalswagens te gaan bouwen en dus een vereniging op te zetten. CV De Flausmause is geboren.

“Afgelopen vrijdagavond hebben wij coronaproof een jubileumbord bij één van de oprichters van de Flausmause, Bert Verhees, in de tuin geplaatst. Hij is dus al 44 jaar lid en dat wilden we niet ongezien voorbij laten gaan. De Grootschoterweg waar jaarlijks de optocht van Toeterland doorheen komt, is versierd met oranje en blauwe ballonnen. Ook bij alle leden van de Flausmause hangt de jubileumvlag te wapperen”, vertelt Cindy.

Hechte groep
Ieder jaar maken de Flausmause er weer wat moois van. De betrokkenheid binnen de groep is iets waar ze allen blij mee zijn. In de loop der tijd is de groep echt uitgegroeid tot een vriendengroep dat op elkaar kan rekenen. In voor- en tegenspoed. Samen hebben ze inmiddels heel wat prijzen, waaronder een Gouwe Rog, in de wacht gesleept waar zij terecht trots op zijn.

Crazy Flausmause
“Het jubileumfeest hebben we anders aangepakt in deze tijd”, vertelt Cindy. Enkele leden hebben een onlineevent aangemaakt. In de middag spellen waarbij opdrachten gedaan moesten worden. “We hebben Crazy Flausmause 4 X 11 gespeeld waarbij we zoveel mogelijk opdrachten moesten uitvoeren binnen een bepaalde tijd.” Er zijn veel foto’s en filmpjes binnengekomen op de app met leuke dansjes, schilderijen en gelakte nagels in het oranje-blauw. Het avondprogramma is een online quiz met veel vragen over de afgelopen 44 jaar en carnaval in Toeterland. “Samen hebben we geproost op de mooie jaren. De foto’s en filmpjes zullen ons herinneren aan een leuke dag.”

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie