Luister
muziek
19 januari 2021 - 09:17
Deel dit artikel:

Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) van start

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie, dan wil je dat deze snel wordt hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan je hierbij helpen.

cranendonck24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Als je een fout wilt laten corrigeren, meld je dit bij de organisatie waar het om gaat. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is bij welke organisatie je moet zijn. Daarom is er nu het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Het MFO is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegegevens (RvIG).

Hier vind je het
Je vindt het MFO op rvig.nl/mfo en op Rijksoverheid.nl. Op rvig.nl/mfo staan drie formulieren: voor burgers, bedrijven en (semi) overheidsorganisaties. Die kunnen daarmee online een melding doen.

Ook vind je een schema op deze site waarin stap voor stap beschreven staat wanneer en waarvoor je bij het MFO terecht kunt. Verder zijn er diverse informatieve filmpjes beschikbaar.

Wat doet het MFO?
Het MFO helpt burgers, bedrijven en overheidsorganisaties bij het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie. Het MFO:

  • wijst de weg naar de overheidsorganisatie die het onjuiste gegeven kan corrigeren;
  • helpt wanneer u er als melder niet uit komt. Dan gaan we aan de slag om de fout en de problemen die daardoor zijn ontstaan, te helpen oplossen;
  • helpt bij het gecorrigeerd krijgen van onjuiste gegevens als er meer dan één overheidsorganisatie bij is betrokken, of als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten;
  • helpt als blijkt dat de gegevens wel kloppen, maar bijvoorbeeld door onjuiste interpretatie voor onbedoelde gevolgen zorgen;
  • helpt de gevolgen van het gebruik van foute gegevens (zoals aanmaningen en boetes) waar mogelijk te stoppen tot de oplossing is bereikt. Zo lang er nog geen oplossing is, doen we er alles aan om te zorgen dat de melder niet verder in de problemen komt. Is de oplossing bereikt, dan helpen we waar mogelijk bij het herstellen van de gevolgen.

Het MFO werkt samen met álle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot uw gegevens weer kloppen.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie