Luister
Live
5 april 2021 - 14:37
Deel dit artikel:

Land van Horne volgt strengere coronarichtlijnen dan van RIVM

Nu een groot deel van de cliënten in de (woon)zorgcentra van Land van Horne gevaccineerd is tegen het coronavirus, rijst de vraagt wat dit betekent voor bron- en contactonderzoek quarantaine en isolatie? Land van Horne blijft op dit vlak de richtlijnen van VerenSo, de vereniging voor specialisten ouderengeneeskunde, volgen.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Harm van Leuken

De richtlijnen van VerenSo zijn specifiek gericht op kwetsbare ouderen en kunnen daarom afwijken van de richtlijnen van het RIVM op het gebied van bron- en contactonderzoek, quarantaine en isolatie. VerenSo en het RIVM stemmen hun richtlijnen wel met elkaar af.

Strenger
Over het geheel genomen zijn de richtlijnen van VerenSo voor cliënten in (woon)zorgcentra strenger dan de richtlijnen van het RIVM. Dit heeft enerzijds te maken met de kwetsbaarheid van cliënten, maar anderzijds ook met het gegeven dat het lastig is om preventieve maatregelen te nemen. Denk aan het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar, het in acht nemen van de hygiëne maatregelen en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit maakt dat cliënten meer risico lopen. Daarnaast is het nog niet bekend of iemand die tegen corona gevaccineerd is, het virus toch kan verspreiden. Voorzichtigheid blijft dus geboden ondanks de vaccinaties, daarom blijft Land van Horne de richtlijnen van VerenSo volgen.

Testen en quarantaine
Het testbeleid en quarantainebeleid zijn nog steeds van kracht zijn. Maar de maatregelen die genomen worden bij cliënten die volledig gevaccineerd zijn, zijn wel versoepeld. Indien een cliënt intensief contact heeft gehad met iemand met corona, wordt hij ondanks de volledige vaccinatie nog wel getest op het coronavirus en gaat 5 dagen in quarantaine.
Voor meer informatie over de individuele situatie van een cliënt kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator of teamleider van de afdeling.

Land van Horne blijft verdere versoepelingen volgen en we houd u hier uiteraard van op de hoogte.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug