Luister
muziek
9 april 2021 - 17:23
Deel dit artikel:

Voertuigen afgepakt bij vondst hennepkwekerij in Budel: 'Misdaad mag niet lonen'

Bij de vondst van de hennepkwekerij in Budel zijn ook meerdere voertuigen 'afgepakt' die stonden gestand in het bedrijfspand. Want 'misdaad mag niet lonen' zegt de politie.

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Politie Cranendonck en Heeze-Leende
Advertentie

Donderdag trof de politie van Cranendonck samen met het Dommelstroom Interventie Team (D.I.T.) een goed verborgen hennepkwekerij aan in een bedrijfspand aan de Instraat in Budel.

Ook was er sprake van illegale afname van elektriciteit en water waarop Enexis en BrabantWater hun hoofdaansluitingen aan de openbare weg hebben opgegraven en hebben afgesloten voor het betreffende bedrijfspand.

Vanwege deze omstandigheden heeft de politie meerdere voertuigen 'afgepakt' die stonden gestald in het bedrijfspand. Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit.

Raken in de portemonnee
Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken Openbaar Ministerie, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet. Namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat criminele winsten worden geherinvesteerd.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie