Luister
muziek
14 april 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Cranendonck Actief: 'De fut is eruit bij het college van B&W'

"Ligt alles op het gemeentehuis stil?", vraagt de fractie van Cranendonck Actief zich af. Raadsleden Koen van Laarhoven en Karel Boonen van deze partij lijken verbaasd over de raadsagenda's die alsmaar korter worden en dingen die vertraging oplopen. "Het dieptepunt was deze maand: nul voorstellen."

cranendonck24
  / Redactie
  • Beeld - Jos Meusen
Advertentie

Cranendonck Actief geeft aan dat corona vaak als argument daarvoor wordt gegeven. "Zeker maakt dit een aantal zaken er niet makkelijker op, maar na een jaar wordt dat steeds minder geloofwaardig. Het lijkt erop dat de fut eruit is. Dat zie je ook aan alles wat vertraging oploopt." Ze sommen een aantal voorbeelden op: De Smeltkroes, Jongerencentrum Harlekyn, sluipverkeer van de A2, woningbouw in de gemeente, communicatie met omwonenden bij bouwprojecten. "Verder is er nog steeds geen zicht op een nieuwe Jumbo in Budel, heeft sv Budel nog geen nieuwe kleedlokalen, gaat de fietsbrug bij Dorplein niet door, ontwikkelt de Baronie zich zeer traag en heerst er rondom de gemeenschapshuizen een oorverdovende stilte."

In 2018 trad het huidige college van burgemeester en wethouders (B&W) aan. Er was veel werk te doen en dus gingen de wethouders fulltime aan de slag.
In 2018 nam de volledige gemeenteraad ook een motie aan dat het college van B&W zich beter aan zijn afspraken en planning moest houden en dat uitstel alleen kon met een goed onderbouwd verhaal waarom het echt niet anders kon. "Inmiddels zijn we drie jaar verder. Wat is van deze goede voornemens terecht gekomen?", vraagt Cranendonck Actief zich af.

"Het kan zijn dat het college zich voorbereidt op een eindsprint richting de verkiezingen volgend jaar. Maar de fut lijkt eruit. En de meerderheid van de gemeenteraad? Die staat erbij en kijkt ernaar", sluiten Van Laarhoven en Boonen af.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie