Luister
Live
3 mei 2021 - 16:05
Deel dit artikel:

Maakt de wilde kat zijn intrede in Cranendonck?

Is binnenkort de wilde kat te bewonderen in gemeente Cranendonck? Die vraagt rijst nu het leefgebied van dit dier uitgebreid wordt, van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel naar het noorden. Dat zegt Staatsbosbeheer.

cranendonck24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Na de vestiging in de boscomplexen van Zuid-Limburg is het een kwestie van tijd tot deze bijzondere katachtige ook de bossen van Noord-Brabant zal bereiken. Uit recent onderzoek blijkt dat het Zuidoosten van Brabant nu al voldoende leefgebied biedt voor de wilde kat. Dat meldt Nature Today.

Staatsbosbeheer is in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten en de Zoogdiervereniging het project ‘Warm welkom voor de wilde kat in Brabant’ gestart. Zij gaan ervoor zorgen dat het leefgebied voor de wilde kat hier beter wordt.

Roofdier
De wilde kat is een roofdier uit de familie van de katachtigen. Het heeft een lichtgele tot donkergrijze vacht met een vaag strepenpatroon en een geringde staart. Ze komen voor in loofbossen, bosranden, halfwoestijnen en op steppen en savannen. In de afgelopen decennia is de wilde kat vijf keer waargenomen in Nederland. Dat was onder meer in juni 2015 op de Strabrechtse Heide bij Heeze. Omroep Brabant maakte er een verslag over. Dat zie je hieronder.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug