Op basisschool De Boogurt in Budel hebben de kinderen van groep 5 de lekkerste smoothies gemaakt van appels met een plekje, een bruine banaan en groenterestjes. Dit in het kader van het thema ‘voorkomen van voedselverspilling’.
De kinderen kregen de gastles ‘No more Food Waste’ waar ze leerden hoe je verspilling kunt voorkomen en hoe je afval scheidt. Ze gingen onder meer aan de slag met een leuke doe- en spelopdracht over het bewaren van groenten en fruit. De meeste kinderen kijken vreemd op dat je komkommers en tomaten het beste buiten de koelkast bewaren.
'Echt zonde'
Ook de duurzame doelen (Sustainable Development Goals), die verbonden zijn aan het thema voedselverspilling, kwamen voorbij. Aan het einde van de les maakten ze heerlijke smoothies van groenten (buitenbeentjes) en fruit met een plekje. De kinderen waren verbaasd dat goed voedsel met een afwijkende vorm vaak weggegooid wordt. “Dat is pas echt zonde”, is de reactie.
Dit scholenproject maakt onderdeel uit van het ‘Afval-, en duurzaamheidsbeleid’ van de gemeente Cranendonck waar voorkomen van voedselverspilling een onderdeel is.
Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android